miercuri, 1 decembrie 2010

Romanie draga,

Elvetia mea!

Nu vreau sa vorbesc despre 1 Decembrie si Romania; ci despre o piesa de teatru. Avem o tara frumoasa, pacat ca nu stim sa o pretuim, sa ne mandrim cu ea si sa o respectam.


Un anunt in ziar:
" se cauta femei nefericite pentru realizarea unui film"

La casting, vin 3 femei - 3 tipologii diferite. Melania - femeia naiva si supusa, sensibila "ca un fir de iarba pe autostrada"; Alexandra - prostituata care trebuie sa supravietuiasca legii strazii si soferilor de tir; Minodora - o vaduva eleganta, intelectuala si misterioasa. Mai avem o tipologie - femeia care se crede mai presus de toate, cea mai frumoasa si interesanta - Rodica, moderatoarea emisiunii.

Melania noastra crede in anuntul din ziar, si se destainuie publicului si celorlalte concurente. Povesteste de Vasile al ei, sofer de tir, care "se urca pe ea", o mai si bate, si pe care vrea sa il paraseasca - sa plece in Elvetia. Crede in oameni, isi deschide sufletul si isi povesteste nefericirea.
Melania este o femeie pudica si sensibila, ajunge insa sa se dezbrace pentru 1000 Euro.
Tu pentru cat te-ai dezbraca?

Pentru o suma foarte mare de bani, Minodora si Alexandra nu mai au scrupule, uita ca Melania este acolo pentru pentru a-si implini un vis - ca si ele - si ii taie aripile, ii distrug visul, si ii fura nu doar banii ci intreaga viata.

O comedie savuroasa, si totodata dramatica. Banii fac legea in viata noastra. Pentru ei muncim, pentru ei traim, pentru ei ne dezbracam, pentru ei murim si/sau omoram. Nu pentru noi, nu pentru Romania, nu pentru cineva drag....doar pentru bani.

Tu pana unde esti dispus sa ajungi pentru bani?

Un comentariu:

Bogdan Nicolae spunea...

se spune ca fiecare are un pret... intrebarea pe care ti-o pui e "oare al meu care este?". pentru cat esti dispus sa faci compromisuri?