joi, 14 februarie 2008

intentalo tu



Me, myself and I de Valentine’s Day!

...oare cer chiar atat de mult? Sa iubesc si sa fiu iubita…

“vreau sa am steaua mea,/vreau sa ajung la ea,/…caci eu n-am atins nici o stea.”

Nu se stie exact cum s-a “inventat” Valentine's Day. Existe multe legende si teorii in acest sens. Una dintre cele mai interesante legende face trimitere la Roma secolului al III-lea, pe vremea domniei imparatului Claudius. Acesta nu a fost tocmai unul dintre cei mai iubiti conducatori pe care Roma i-a avut de-a lungul timpului. Dorinta sa era de a organiza o armata numeroasa, formata din voluntari pregatiti sa slujeasca patria si, mai mult decat atat, idealurile expansioniste ale lui Claudius. Contrar asteptarilor sale, putini i-au urmat chemarea la arme. Barbatii preferau sa ramana acasa, alaturi de sotii si copii, decat sa moara in razboi. Furios, Claudius, a considerat ca cea mai buna metoda pentru a-si motiva oamenii ar fi interzicerea casatoriilor intre tinerii indragostiti. Desigur, poporul nu a sustinut aceasta lege, insa era nevoit sa i se supuna.
In acea perioada traia un preot pe nume Valentin, care, nefiind nici el un simpatizant al imparatului, a incalcat regulile impuse de acesta si a oficializat multe casatorii in secret. Dupa un timp, Valentin a fost arestat de soldatii romani in timpul oficierii unei slujbe de casatorie. Aruncat in temnita, preotul si-a asteptat sentinta: condamnarea la moarte. Cat timp a fost incarcerat, batranul Valentin a fost vizitat de fiica gardianului care pazea temnita, casatorita si ea in secret de preot. Intre cei doi s-a legat o stransa prietenie, astfel ca in ziua indeplinirii sentintei, preotul a lasat un bilet in care ii multumea fetei pentru prietenie si loialitate. Semnatura de final era: “Cu dragoste, al tau Valentin!” Preotul a fost executat in ziua de 14 februarie 269 d.Hr.
Nu se stie cu certitudine daca aceasta poveste este reala sau nu, insa ea sustine si descrie cel mai bine puterea dragostei si a prieteniei. A
sta este ceea ce imi place mie la Valentine’s Day!- povestea preotului Valentin.
In schimb prefer sa sarbatoresc Dragobetele(cand am cu cine).
Desi, chiar trebuie sa existe o sarbatoare ca sa spunem :”Te iubesc”, sau “tin la tine mult”, sau “ imi esti foarte drag/a”…????????????
Eu cred ca asta putem face ori de cate ori simtim, nu trebuie asteptata ziua de 14 sau 24 februarie ca sa facem un cadou, sau sa spunem un cuvant dulce persoanei dragi noua!
Oricand poti spune “te iubesc”…daca simti asta. In ultima perioada s-a degradat mult sensul acestor cuvinte, dar daca chiar simti asta si stii sa o spui si sa o arati…va fi inteleasa asa cum iti doresti.
Happy Valentine’s Day tuturor indragostitilor care cred in aceasta sarbatoare occidentala.

Niciun comentariu: