joi, 26 martie 2009

alint de cafea si de iubire

" O dimineata calda, dar trista, de toamna. Trista pentru ca, desi soarele e sus pe cer, el, Daniel, va pleca pentru un timp. Este ultima dimineata cand beau cafeaua impreuna. Pe masuta rotunda in camera lor sunt cele 2 cesti cu cafea, iar ei, lipiti unul de altul beau in tacere cate o gura de cafea.
Amintiri placute, conversatii lungi, dimineti in care se trezeau imbratisati alintati de aroma cafelei - toate sunt acum in sufletul lor si nu mai stiu cum sa le faca fata.


Insa aroma lor preferata ii alinta si de aceasta data si le readuce zambetul pe buze, iar cuvinte dulci incep sa curga si parca nu se mai opresc. A fost cea mai lunga, dar si cea mai placuta converstie la o cafea. Si-au plans despartirea -de moment-, au ras gandidu-se la viitor, si-au promis cate in luna si in stele, si-au construit vise indraznete, au schitat planuri de viitor.
Si-au amintit de ziua cand s-au cunoscut. Ea, Alina, se plimba cu o prietena prin Herastrau, cand aceasta se intalneste cu un coleg de facultate si un prieten al acestuia. Au facut cunostinta, au stat putin de vorba; s-au privit lung…iar cateva zile mai tarziu s-au intalnit intamplator, doar ei doi, pe strada. Daniel propune sa o conduca spre casa si cum mergeau ei incet pe drum au ajuns in dreptul unei cafenele. O cafenea micuta, modesta, dar foarte draguta. S-au hotarat sa se cunoasca mai bine la o cafea, si au intrat. Timpul s-a scurs foarte repede, niciunul nu a simtit cand au trecut ore bune. Si-au luat “la revedere” si fiecare a plecat acasa.
Au trecut doi ani de atunci, doi ani in care au visat, au iubit, au iertat, au crezut. Chiar daca, o perioada vor fi departe unul de altul, chiar daca le va fi greu, chiar daca vor plange de dor; ei stiu ca o sa le fie bine, ca ii leaga ceva oriunde s-ar afla; ca el se va intoarce si vor fi fericiti!



Cateva ore mai tarziu el cheama un taxi si pleaca la aeroport. Ea nu a vrut sa mearga cu el, nu a vrut sa spuna acolo “la revedere”. Si-au spus asta la o cafea tare si dulce. La fel ca altadata. "


Intr-un pachet de cafea am gasit un concurs: "scrie o poveste despre cele mai placute conversatii la o cafea si povestea ta poate aparea pe pachetele de cafea". Si m-am gandit sa scriu si eu. Iar...daca povestea mea nu va castiga si nu va aparea pe pachetele de cafea, macar pe blogul meu sa fie publicata.


Hope you enjoy it!

2 comentarii:

Anonim spunea...

io atat is curioasa,,,pov are si parti reale?

raluka spunea...

oarecum...