joi, 20 august 2009

oamenii din viata noastra

Fiecare persoana care intra in viata ta are un scop precis!





Gandeste-te, astazi cunosti absolut intamplator o persoana. La un curs de spinning, sa spunem. Peste 2 luni te simti singur, plangi...ai nevoie de cineva aproape, si nu este nimeni altcineva decat acea persoana de pe bicicleta. De ce a trebuit sa comunici exact cu acea persoana la ora de spinning? Tocmai pentru ca intr-o zi ea poate sa aduca ceva bun in viata ta.





Fiecare persoana care intra in viata ta iti va aduce ceva, mai bun sau mai putin bun. Cineva te va invata sa crezi, altcineva sa speri, sau sa iubesti, de ce nu si sa pierzi, si sa castigi.....Chiar daca la inceput avem impresia ca nu trebuia sa lasam acea persoana sa intre in viata noastra pentru ca nu ne-a adus nimic mai mult decat lacrimi, suferinta, durere, amagire...in timp, observam ca toate acele lacrimi amare ne-au intarit, ne-au invatat lucruri importante pentru noi, si in esenta erau necesare in viata noastra.


Uneori iti vei da seama prea tarziu de ceea ce trebuia sa se intample, si regreti ca ai respins pe cineva, ai alungat pe altcineva...insa intotdeauna avem o a doua sansa. O putem lua de la capat, daca avem taria sa lasam trecutul in urma, sa invatam sa ne lasam ajutati de cei din jur, si sa mergem mai departe.





Sunt persoane care te-au ridicat atunci cand ai avut nevoie; si care vor ramane la tine in suflet mereu. Sunt persoane care te-au lovit, te-au lasat intr-o mocirla adanca, si pe care vrei din tot sufletul sa le uiti. Dar sunt si persoane intermediare, care doar trec prin viata noastra, ne spun doua vorbe si pleaca mai departe.






Invatam zi de zi cate ceva de la cei de langa noi, daca suntem deschisi si credem ca pana si cel mai negru lucru ne poate fi de folos vreodata in viitor.

3 comentarii:

momo spunea...

astept comm d l baietzi,,,k tare filozofi mai sunt cei c comenteaza l tine :P

Mihai spunea...

Ideea este sa lasam tot ce e mai greu in seama lui Dumnezeu. Toate grijile noastre, toata tristetea. In schimb trebuie sa ne umplem sufletele de bucurie si lumina, sa lasam in urma dar sa ne si asumam tot ce a fost, pentru ca oricum nu mai poate fi schimbat. In fiecare moment trebuie sa gasim cele mai bune solutii pentru viitor, in loc de a ne procupa cu trecutul.

Mihai spunea...

Fiecare om care intra in viata noastra vine impreuna cu un tren. Un tren in care ne putem urca sau nu. Un tren cu care sa facem o calatorie mai scurta (sezonier) sau mai lunga (tot restul vietii). Important este asa cum ai spus si tu sa fim deschisi.
Niciun om nu poate face mereu alegerile cele mai bune, pentru ca niciun om nu este perfect. Astfel, fiecare om mai pierde cate un tren care i-ar fi putut fi benefic... sau mai prinde cate un tren care se dovedeste a fi inoportun... Dar indiferent de alegerile noastre, trebuie constant sa evaluam momentul actual si ce putem face acum pentru a ne fi mai bine.