vineri, 7 august 2009

reinventeaza-te!


Un accident stupid iti poate schimba complet viata!
Cartea "Vai, ce-am uitat!" de Caprice Crane, exprima foarte bine acest fapt.
Jordan Landau are o viata mizerabila: nu se intelege cu mama ei si nici cu sora ei vitrega; Lydia, sefa ei ii fura ideile; Dirk, iubitul ei o tradeaza. Iar ea, este mult prea cuminte si delicata si se lasa calcata in picioare de toti cei din jur.
Pana intr-o zi....cand bicicleta ei intalneste in trafic masina lui Travis...si Jordy a noastra se trezeste in spital.
Aflata pe patul de spital isi da seama ca este sansa vietii ei sa se reinventeze, sa isi schimbe complet viata! Si incepe jocul. Simuleaza amnezia, si astfel are ocazia sa-si regleze conturile cu iubitul ei, cu sefa ei si nu in ultimul rand cu familia. Singurul care stie de toata aceasta sarada este Todd, cel mai bun prieten al ei.
Dar...surpriza...se indragosteste de Travis, barbatul care a accidentat-o!
Se simte vinovata fata de acesta pentru minciuna ei si incearca sa indrepte lucrurile. Impreuna cu Todd, Jordy pune la cale un plan in care isi revine din amnezie chiar in fata lui Travis, iar acesta devine eroul ei.
Numai ca in viata lucrurile nu merg intotdeauna conform planului; si avem parte de inca o surpriza. Jordan devine amnezica cu adevarat, dupa ce este lovita cu o bata de baseball de niste copii care se jucau. Dirk este cel care profita de data aceasta de situatie, si reuseste sa o convinga pe Jordan ca erau impreuna de 2 ani si ca se iubeau enorm si aveau planuri mari si chiar o cere in casatorie. Jordan accepta, in ciuda prietenilor ei: Todd si Cat, care o sfatuiesc sa mai astept sa se recupereze.
Todd, Travis si Cat incearca din greu sa o ajute pe Jordy sa-si reaminteasca de viata ei, organizeaza o mare petrecere cu toti cei apropiati ei...dar nimic. Pana in ziua nuntii, cand un prieten din copilarie ii ofera un jeleu de portocale si ii spune Jelly Jordy. A fost aceeasi senzatie ca la Marcel Prost, cu gustul madlenei care-i aminteste de copilarie.
Jeleul de portocale era preferatul lui Jordan in copilarie. Cum se indrepta ea frumos spre altar incep sa-i revina amitirile cu Dirk, cu Lydia, cu Sam (sora ei) cu Todd, cu Travis....Chiar in fata preotului, Jordan nu sta prea mult pe ganduri si spune ce are de spus; apoi pleaca in cautarea lui Travis.

3 comentarii:

Anonim spunea...

ca,n carti,,,

Mihai spunea...

Reinventeaza-te...dar totusi nu truca realitatea... pentru ca nu stii niciodata ce se poate intampla!

Iaţcu spunea...

Uoau ce romantic. Era sa-mi lacrimeze pina si sosetele proaspat scoase din masina de spalat si aruncate pe lustra din sufragerie.

Draga mea, ai vazut "Love Affair"? Ei, parca nenea asta de care scrii o dat copy/paste pe scenariul mult mai cunoscutilor Leo McCarey si Mildred Cram.
BRRR!!! Inventivi mai sint unii...