marți, 22 martie 2011

emet

Saptamana aceasta am inceput sa-mi fac ordine in viata. In toata aceasta ordine mi-am sters conturi de pe diverse site-uri de socializare, mi-am actualizat conturile de pe 2 site-uri de job-uri...etc.
Uitandu-ma printre ofertele de joburi imi atrage atentia ceva...intru pe site-ul companiei sa aflu mai multe despre ei si aici, printre altele, gasesc o poveste frumoasa.

Golem

Era in jurul anului 1570, cand un rabin pe nume Judah Loew, care locuia in Praga, a hotarat sa isi ajute semenii. Cea mai buna cale i-a parut a fi crearea unui servitor de lut. Nu a stat mult pe ganduri, a dat fuga pe malul raului Moldavka si a strans un morman de lut. Odata intors in atelierul sau, rabinul a modelat o creatura cu forma umana si i-a scris pe frunte cuvantul EMET, adica Adevar. Indata, servitorul a prins viata. Pentru o vreme, Golem si-a indeplinit misiunea, ajutand oamenii orasului, pe care ajunsese sa ii indrageasca. Nu a trecut insa mult si in inima lui Golem a incoltit dorinta de a deveni om. Si-a dat seama ca era imposibil si a distrus totul in jurul sau. Rabinul era disperat. Se simtea vinovat pentru actiunile creatiei sale. Dupa cateva incercari de a scapa de Golem, rabinul sterse o litera de pe fruntea creaturii, lasand cuvantul MET, adica Moarte. Intr-o clipita, Golem s-a transformat in gramada de lut din care fusese creat. Rabinul Loew a inteles atunci insemnatatea unei singure litere si puterea nebanuita a adevarului. Aduce la viata atunci cand este rostit. Ucide atunci cand este deformat.


Un comentariu:

momo spunea...

cam asa ii :(