joi, 11 august 2011

L-V, 8.00-16.00


Adaptare dupa piesa "Cred ca nu m-ati inteles bine" de Rodrigo Garcia.

Alex (Lari Giorgescu) este un baietel care la 6 ani mananca guma de mestecat si colectioneaza suprize cu fotbalisti.
Da, ati ghicit! Vrea sa se faca fotbalist!
Ii place muzica si ii place sa danseze.
Da, ati ghicit! Vrea sa se faca cantaret!
Ii place sa coloreze.
Da, ati ghicit! Vrea sa se faca pictor!
Ii plac testoasele ninja.
Da, ati ghicit! Vrea sa fie ca ele si sa salveze lumea!


La 7 ani merge in fiecare duminica cu parintii in parc, se urca pe magarus si face poza cu el. Il indrageste tare mult pe magarus si vrea sa il salveze de chinul zilnic de a suporta atatia copilasi pe spatele lui.
Parintii vor sa ii cumpere mar copt si el nu vrea, dar parintii tot ii cumpara.
Intr-o zi, dupa ce se plimba cu barca cu parintii, fuge la magarus si il "salveaza" de la chin, omorandu-l cu un sandwich in care a pus otrava.

Merge la scoala si invata alfabetul, invata sa scrie si sa citeasca. Doamna invatatoare le da dictare si Alex scrie dupa dictare, desi nu stie ce inseamna anumite cuvinte din ceea ce dicteaza invatatoarea.
Este un baietel cuminte, isi taie unghiutele si prezinta invatatoarei batistuta curata...are stilou cu cerneala si pic si sugativa si caiete pentru fiecare materie si coperta pentru fiecare caiet...si invata si invata si anii trec...si..


La 24 de ani este absolvent de facultate si lucreaza ca operator telefonic.
Lumea suna si il innebuneste cu tot felul de intrebari si este stresat, nervos, nemultumit.
Mama il suna sa ii spuna ca i-a facut sarmale si sa treaca sa le ia, desi el ii spune ca nu vrea. S-a despartit de prietena lui si seara, acasa, sta singur in fata televizorului. Pana intr-o zi cand si televizorul i se strica....

Un copil plin de energie care la 6 ani visa sa salveze lumea, ajuns la maturitate are o viata monotona, lipsita de energie si de dorinta.Am putea sa facem mult mai mult in viata asta; dar nu facem. De ce?
Tu ai visat sa ajungi fotbalist sau cantaret sau doctor sau pictor? Ti-ai implinit visurile din copilariei? 

Un comentariu:

Bogdan Nicolae spunea...

cred ca de fraieri. sau poate de teama. teama de schimbare. uneori pentru a reusi mai mult e nevoie de o schimbare majora, lucru pe care unii nu-l agreeaza si se complac in situatia actuala pe care o cunosc bine si le ofera stabilitate.