miercuri, 30 ianuarie 2013

Micul Print

de Antoine de Saint-Exupery

"Oamenii mari sunt tare ciudati."
Eu vreau sa raman mereu copil, in sufletul meu sa fie mereu un loc de joaca, o carte de colorat si creioane toate culorile; o melodie despre vacanta, o tema pentru acasa....

Un baietel isi doreste sa devina pictor, dar cum nimeni nu-i intelege desenul cu elefantul inghitit de un sarpe boa, baietelul alege meseria de pilot.
In drumurile sale peste mari si tari, pilotul nostru are o defectiune la motor si este fortat sa aterizeze in desertul african. Aici il cunoaste pe "micul print", cu care leaga o frumoasa prietenie, o prietenie care nu se va stinge niciodata. De cate ori pilotul va privi stelele va stii ca "micul print" este acolo pentru el.
O poveste frumoasa despre prietenie; o poveste atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari.

"Lucrul cel mai pretios ramane nevazut. "

"daca eu i-as porunci unui general sa se prefaca intr-o pasare de mare, si daca generalul nu s-ar supune, n-ar fi vina generalului. Ar fi vina mea. " .. "Trebuie sa ceri de la fiecare numai ceea ce poate fiecare sa dea." spune regele.

"trebuie sa rabd vreo doua-trei omizi daca vreau sa aflu cum arata fluturii" spune floarea.

"A te judeca pe tine insuti e mult mai greu decat a-l judeca pe altul. Daca ajungi sa te judeci cum trebuie, inseamna ca esti cu-adevarat un intelept. "

"Limpede nu vezi decat cu inima. Ochii nu pot sa patrunda-n miezul lucrurilor."

"Durerea intotdeauna trece."

Un comentariu:

Anonim spunea...

Ce de citate pretioase si intelepte...

app, multumesc si de data aceasta pentru nota BLOGWARS :)