vineri, 19 aprilie 2013

360

Am vazut filmul "360" in cadrul Festivalului International de Film Bucuresti.

Un film captivant care impleteste mai multe povesti de viata, povesti de dragoste, frumoase sau triste, din care avem cate ceva de invatat. "Pregatiti-va batistele" scrie la finalul descrierii filmului. Dar nu, nu este un film lacrimogen; insa e adevarat ca mi-a cazut o lacrima la povetea trista a braziliencei.
Laura, o tanara din Rio de Janeiro a venit cu prietenul  ei in Londra sa-si construiasca o viata frumoasa impreuna. Pana intr-o zi cand tanara si-a facut curaj, l-a parasit pe cel pe care il iubea pentru ca o insela, si a plecat acasa.
In avion Laura il cunoaste pe John, (Anthony Quinn), un tata care isi cauta fiica. A fost un luptator toata viata lui si nu poate renunta acum, trebuie sa castige.
Cu ani in urma fata a aflat ca tatal ei o insala pe mama ei, i-a spus sa opreasca acea aventura sau ii va spune mamei. El nu a putut sa incheie relatia respectiva, asa ca fiica sa a plecat de acasa si de atunci parintii nu mai stiu nimic de ea. Nu stiu daca mai traieste sau e moarta. Atunci John a inceput sa bea, a ajuns la A.A., a renuntat la bautura si isi cauta continuu fiica, fara vreo speranta din pacate.

O alta tanara se prostitueaza pentru bani, pentru o viata mai buna. Sora ei o insoteste de fiecare data la locul de intalnire, si apoi o asteapta pe o banca, citind. Intr-o zi aceasta cunoaste un barbat, isi asuma riscul si pleaca impreuna cu acesta in lume.
O familie are probleme in viata de cuplu. Dar isi doresc sa le rezolve si reusesc in final. Ea este amanta brazilianului; iar el apeleaza la serviciile prostituatei intr-un din deplasarile sala de afaceri; din diferite motive insa nu are o aventura cu aceasta.


Interesant cum se joaca destinul cu noi, cum se intersecteaza vietile noastre si nici nu realizam pentru ce a intrat o anumita persoana in viata noastra, si care este drumul pe care trebuie sa-l urmam.

Un om intelept a spus odata: Cand ajungi la o raspantie, mergi inainte!
Traiesti o singura data. Cate ocazii avem?
Nimeni nu stie de ce calatorie va avea parte si unde va duce drumul lui, dar fiecare trebuie sa-si asume riscul alegerilor sale.


Niciun comentariu: