joi, 9 mai 2013

Chemarea ingerului

O carte frumoasa despre destin.
"Exista fiinte al caror destin este sa se intalneasca. Oriunde ar fi. Oriunde s-ar duce. Intr-o buna zi se vor intalni." Claude Gallay

Pe aeroportul Kennedy din New York un barbat si o femeie se ciocnesc, si schimba din greseala telefoanele mobile. Cand realizeaza schimbul facut, Madeline si Jonathan sunt la mii de kilometri distanta.

Madeline are o florarie in Paris, Jonathan are un mic restaurant in San Francisco.

Scotocind fiecare in telefonul celuilalt devin atrasi de misterul povestii de viata a celuilalt astfel ca incep cercetarile.

Jonathan era un mare chef-bucatar, pana intr-o zi cand intreg imperiul sau se darama.
Madeline este o fosta politista, care a renuntat in urma unui caz esuat.

Jonathan intra in viata lui Madeline, incepand cercetarile despre cazul fetei disparute, Alice Dixon. Realizeaza ca el a intalnit acea fata exact in momentul cand imperiul sau s-a destramat.
Madeline este intrigata de ceea ce s-a intamplat in viata lui Jonathan de i-a distrus cariera.
Si tocmai aceste anchete intreprinse individual de fiecare ii aduc impreuna, continua cercetarile asupra cazului lui Alice Dixon si reusesc sa gaseasca noi dovezi si o salveze pe micuta.


Oare ingerul care ii cheama si ii aduce impreuna pe cei doi nu este cumva Alice Dixon?


*

"Tarmul este mai sigur, dar mie-mi place sa lupt cu valurile." Emily Dickinson

"Barbatii le vorbesc femeilor pentru a putea sa se culce cu ele; femeile se culca cu barbatii pentru a le putea vorbi." Jay McInerney

"Intotdeauna ai de ales. Esti chiar suma alegerilor tale." Joseph O'Connor

*

Ma asteptam sa fie o carte romantica si atat. Dar "Chemarea ingerului" de Guillaume Musso este mai mult de atat: imbina o frumoasa poveste de dragoste cu misterul unei anchete politiste.
Recenzia face parte din campania "Citeste si castiga carti pe viata din colectia Strada Fictiunii", initiata de Editura ALLFA, parte a Grupului Editorial ALL.

Un comentariu:

Anonim spunea...

faina carte. placute impresii. :)