“Oh, dragostea nu este aici pentru a ne face fericiti. Eu cred ca exista ca sa ne arate cat de mult putem indura” Hermann Hesse - romancier si poet suedez, nascut in Germania. A trait in perioada 1877-1962 si a primit in anul 1946 Premiul Nobel pentru Literatura. A scris “Lupul de stepa” si “Jocul Margelelor de Sticla”.
“Doar oamenii capabili sa iubeasca cu forta pot sa simta o mare durere, iar aceasta mare nevoie de iubire le anuleaza durerea si ii vindeca” Lev Tolstoi (1828-1910) romancier rus, filosof, mistic
“Puterea privirii a fost atat de mult abuzata in povestile de dragoste incat a inceput sa devina necredibila. Prea putin mai indraznesc astazi sa spuna ca doua fiinte s-au indragostit fiindca s-au privit. Si cu toate acestea, asa incepe iubirea; doar asa”. Victor Hugo - (1802-1885) a fost un romancier, poet , pictor si dramaturg francez si un mare activist pentru drepturile oamului. El a scris Mizerabilii. Victor Hugo a divinizat iubirea.
“A fi cu tine sau a nu fi cu tine este singurul mod pe care il am la indemana ca sa masor timpul” Jorge Luis Borges - autor argentinian care a trait in perioada 1899-1986.
“Iubirii ii este mai frica de schimbare decat de distrugere” Friedrich Wilhelm Nietzsche - (1844-1900) filosof german si poet.
3 comentarii:
Iubirea? Ce-i aia? O senzatie intima, personala? Un fel de drog care te face sa vezi lumea intr-un anume fel?
Sursa o stim, suntem noi, da' unde-i receptorul in toata afacerea asta?
Presupun ca ar trebui sa fie o relatie biunivoca.
ideal asa ar fi, sa fie biunivoca. sa poti fi si sursa si receptor in acelasi timp, ca sa folosesc aceeasi termeni. numai ca dezamagiri sunt multe. o poti asemana cu un drog. uneori te zapaceste la fel de mult.
Of, mai bine-am povesti despre altceva…
Uite cum vad eu lucrurile: fenomenul asta, care’ncepe cu i... seamana izbitor cu vanatoarea din lumea animala. De unde deduc ca nu-i prea mare diferenta intre regnuri.
Animalele se amusina, isi gasesc slabiciunile, apoi cel mai puternic sfasie ceiluilalt organul pompator de sange. Se decide astfel cine-i pradator si cine-i prada. Apoi,vanatoarea reincepe. Rolurile se pot schimba, pradatorul poate deveni prada.
Cam asta-i toata scofala.
Sursa si receptor? Vezi Romeo si Julieta. Da’ aia au murit impreuna, tinerei, altfel cine stie cum se termina povestea.
Trimiteți un comentariu