vineri, 2 martie 2012

Hangita

Chiar imi era dor de Teatrul Nottara! Acolo m-am indragostit de teatru, acum multi - multi ani. Eram inca eleva la liceu,16-17 ani cred. Si intr-o singura saptamana, am mers la 4 piese de teatru la Nottara.
Aseara am vazut Hangita, dupa Carlo Goldoni.


Mirandolina este o hangita frumoasa foc. Un marchiz sarac, dar mandru si un conte bogat se cearta pentru ea. Un cavaler - misogin convins - rade de cearta celor doi si sustine ca nu se va lasa prins in mrejele vreunei femei.
Hangita este inteligenta si vicleana, stie sa manipuleze barbatii, sa ii joace pe degete, in asa fel incat de fiecare data lucrurile sa se intample dupa bunul ei plac. Astfel ca, in cazul cavalerului misogin hangita nu a dat gres si l-a facut pe acesta sa se indragosteasca de ea, intr-atat de mult incat sa fie de acord cu orice ar spune ea. Chiar si atunci cand striga "Jos barbatii!"

Hangita vrea sa fie o femeie libera, pentru ca iubeste libertatea. Ea nu se vede maritata, cu atat mai putin nu se supune unui barbat.
Iar daca se va intampla sa isi doreasca o casatorie, o va face dupa regulile ei si va iesi asa cum isi doreste ea. "Atunci cand voi fi maritata, voi stii cum sa ma port".

Niciun comentariu: