si am carnetul de partid ascuns dupa icoana.
"Comunismul a facut blocuri. Si mi-a dat apartament gratis sa cresc un copil. "
Si ce nu fac parintii pentru copilul lor? Ei sunt singurii capabili de sacrificii supreme pentru noi, copiii.
Cred ca familia era foarte importanta in perioada comunista. Da, e frumos sa ai o familie unita, dar cred ca mai e nevoie si sa vrei sa fii acolo. In perioada comunista femeia se sacrifica pe ea pentru copil. Uneori, numai pentru ca era un copil la mijloc ea statea acolo in familie..desi poate nu mai simtea ca locul ei este acolo.
Asa o invata mama (comunista) pe fiica ei. Cand Alice ii cere parerea despre logodnicul ei Alain, Emilia nu stie ce sa spuna mai mult decat ca este un copil la mijloc. Si se intelege ca trebuie sa ramana cu tatal copilului, orice ar fi.
Emilia (Luminita Gheorghiu) si Tucu (Marian Ralea) sunt fericiti ca fiica lor Alice (Ana Ularu) vine din Statele Unite impreuna cu logodnicul ei american.
Emilia este o femeie sigura pe ea, e puternica, e calma si calda, e desteapta. Emilia isi doreste sa pregateasca totul pentru venirea celor doi: sa cumpere un televizor nou si modern, sa zugraveasca, sa cumpere cele mai bune mancaruri. Dar este nevoie sa se imprumute de bani pentru asta.
Tucu e bland, iubeste viata la tara si merge cat de des poate la casuta de la tara pe care o au; o asculta pe Emilia si are mare grija de ea.
Si copiii vin, si parintii sunt fericiti sa isi revada fiica, sunt surprinsi de cadourile primite..dar la scurt timp fericirea le este umbrita de vestile aflate.
Cei doi urmeaza sa-si piarda apartamentul pe care il au daca nu isi achita datoriile la banca. Alice nu mai are job, si nici afacerile lui Alain nu merg prea bine. Este criza peste tot.
Pe deasupra, Alice este insarcinata in 3 luni.
Vor putea face ceva parintii fetei sa-i ajute pe cei doi?
Dragi tovarasi si prieteni,
filmul "Sunt o baba comunista" poate fi vazut in cinematografe de vineri 23 august, si este distribuit de Media Pro Distribution. Este un film care spune o poveste, este realist si pare a fi mai mult documentar decat artistic. Am sa citesc si cartea si revin cu articol despre aceasta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu