vineri, 8 august 2014

Tu cum te racoresti vara?

Cand eram mica imi placea sa stau in bataia ventilatorului si sa-mi fluture parul. Inchideam ochii si vedeam marea. Era minunat .. parca simteam cum briza marii se rataceste in parul meu. Imi doream sa fiu la mare, pe plaja, sa ascult cantecul valurilor. Nu conta cat de cald era in soare. Imi placea sa stau pe cearsaf si sa citesc, in adierea usoara a vantului. Pe cearsaf, da .. pe vremea aceea nu se purtau sezlongurile pe nisip.

Astazi, cand imi e dor de mare ma asez pe directia aerului conditionat, iau o carte si incep sa citesc. Ma pierd in poveste si aerul imi face atat de bine.

Vara asta aerul conditionat este prietenul meu bun. Mai ales ca este o vara atat de ploioasa si este mai greu sa iesi pe iarba verde din parcuri si sa citesti. Iar la mare nu te poti muta o vara intreaga doar pentru a simti cum briza marii se rataceste in parul tau in timp ce tu te ratecesti in povesti turcesti.
Nu stiam nimic despre aparatele de aer conditionat, asadar am citit opinii si pareri pe bloguri si forumuri, iar cand mi-am intrebat prietenii ei mi-au recomandat un aer conditionat Daikin. Am facut un tur virtual al magazinelor si evident ca l-am gasit. Mi-a placut cum arata, dar cel mai mult mi-a placut silentiozitatea acestuia. Sa tot stau pe directia lui si sa citesc in voie fara sa aud vreun sunet. Nici nu am sa stiu ca este aerul conditionat pornit.

Dar tot uitandu-ma virtual prin magazine am vazut un aer conditionat Fujitsu. Mi-a placut ca suna asa foarte oriental. Si cu ceva timp in urma citisem o carte despre viata unei romance in Tokyo si poate m-ar inspira sa citesc mai mult asltfel de carti, carti despre cultura si civilizatia altor popoare, carti biografice etc.
Insa Daikin are 12000 BTU, pratic reuseste sa faca racoare intr-un spatiu cat mai larg. Imi plac spatiile aerisite, fara tot felul de obiecte inutile. Eu incerc sa imi pastrez camera luminata, aerisita, sa am macar senzatia de spatiu, daca nu il si am efectiv.
Nu am o camera foarte spatioasa, asadar cei 9000 de BTU 'orientali' sunt suficienti momentan. Poate am sa sparg candva peretele balconului si am sa imi reamenajez camera. Dar am sa vad la timpul potrivit ce schimbari fac si in privinta aerului conditionat.

Si acum, sa ma apuc de citit.
Vara racoroasa si frumoasa sa aveti!

Niciun comentariu: