joi, 3 septembrie 2009

"as ocoli pamantu'-intreg doar sa-ti vad privirea; as trece munti, as trece vai, daca as stii ca ele duc la ... tine"

m-a intrebat un coleg cum este sa merg cu ochelarii de soare la ochi la 7 dimineata...

este ... bine,

nimeni nu vede dincolo de ceea ce vrei tu sa arati,
nimeni nu vede tristetea din ochii tai,
sau fericirea,
nimeni nu stie ce simti de fapt
daca ochii tai sunt in lacrimi,
sau razele de soare se joaca in ei...

ochii unei persoane sunt singurii care pot trada acea persoana.
daca prin vorbe si/sau fapte ne mai putem ascunde sentimentele;
o singura privire spune totul...

daca in viata asta totul poate fi controlat...sufletul unui om, oglindit prin ochii lui, nu poate fi controlat

53 de comentarii:

Mihai spunea...

Ai dreptate privirea poate spune foarte multe. Dar nu as fi de acord cu a purta ochelari de soare pentru a ascunde o anumita stare, oricare ar fi ea.
Eu unul "urasc" persoanele care poarta ochelari de soare, tocmai pentru ca imi taie accesul la oglina sufletului lor. Pentru ca mi se pare ca transmit intr-un fel un dispret fata de cei din jur. Pentru ca nu vor sa fie sincere.
Intrebarea 1: chiar conteaza asa de mult parerea celor necunoscuti din jur incat sa-ti doresti sa-ti acoperi ochii?
Intrebarea 2: chiar crezi ca vei fi tratata altfel (in mod negativ) de cei din jur daca iti vor vedea ochii?
O sa raspunzi poate ca nu vrei sa arati momentul de slabiciune... dar slabiciunea face parte din natura umana... nu cred ca este ceva de care sa ne fie rusine!
Gandeste-te ca toti trecem prin greutati, ca fiecare dintre noi are problemele lui, ca fiecare sufera... asa ca sigur cei de buna credinta vor fi binevoitori...iar restul NU conteaza!

Mihai spunea...

Intrebarea 3: Crezi ca vei castiga respectul celor din jur prin purtarea ochelarilor si ascunderea sentimentelor?

raluka spunea...

poate chiar imi este teama sa fiu sincera, pentru ca am pierdut de atatea ori...si nu mai vreau sa pierd...raspuns 1: nu conteaza parerea celor necunoscuti, conteaza scutul pe care il am in fata celor care pot sa profite de anumite slabiciuni ale mele
raspuns 2: nu voi fi tratata altfel..ma voi simti doar protejata dintr-un anumit punct de vedere

raluka spunea...

raspuns 3: nu vreau respectul celor din jur, vreau doar protectia mea, libertatea mea, fericirea mea, respectul meu pentru mine

Mihai spunea...

Este trist ceea ce spui...
Nu mai vrei sa pierzi...i.e. nu mai vrei sa fii sincera...si asta spui ca te fereste de suferinta (partial ai dreptate aici) si ca-ti reda fericirea, libertatea? Atat de mult am reusit sa ne lasam influentati si modelati de aceasta societate in paragina? Oare este bine ceea ce facem? Oare chiar ne respectam pe noi insine? Sau mergem dupa ceilalti in paragina?
Oare fericirea si libertatea exclud suferinta? Eu cred ca acestea ar trebui sa vina din interior. Daca avem liniste sufleteasca, nu am avea puterea de a trece mult mai usor peste micile suferinte provocate de cei profitori de pe urma slabiciunii noastre? Eu as propune sa le trecem cu vederea si sa mergem mai departe, sa iertam toate aceste rautati si eventual sa ne rugam pentru indreptarea celor ce le-au facut?
Libertatea inseamna sa poti sa faci ce vrei si cand vrei... pe cand tu spui ca obtii libertatea facand un lucru datorita anumitor constrangeri pe care le consideri nefericite... Oare asta e libertate?
Scutul si protectia pe care spui ca le obtii te feresc de niste chestiuni minore care nu ar trebui sa joace un rol important... dar eu consider ca cel mai bun scut este sa nu iei in seama rautatile...sa nu le lasi sa te afecteze...pentru ca in fond si pe termen lung sunt niste fleacuri! Iar acest scut de care iti vorbesc te va proteja in orice situatie, nu doar de aceste nimicuri.
Acest scut ar sjuta pe oameni sa fie mai deschisi si mai iubitori... si daca un om este mai iubitor si nu se abate de la rpincipiile sale...atunci are sanse sa primeasca dragostea si respectul celor din jur (pentru ca atunci intr-adevar se respecta pe sine).

raluka spunea...

da este trist...nu ca nu vreau sa fiu sincera, nu vreau sa mai arat ceea ce simt, decat atunci cand chiar merita cineva sa arat...si da asta imi da libertatea...si eu cred ca asa ma respect pe mine, atata timp cat ma feresc pe mine de rau, si fac tot ce pot ca sa imi fie bine...nu poti sa treci cu vederea anumite lucruri...vrei sa imi spui ca daca cineva profita de tine, tu treci cu vederea, si este mai bine asa?....eu nu sunt de acord...dar fiecare are dreptul sa fie asa cum considera el ca ii este mai bine

Mihai spunea...

Nedorind sa arati ceea ce simti, inseamna ca automat vrei sa ascunzi acest lucru, deci nesinceritate (indiferent cum ai lua-o, indiferent fata de cine, indiferent de ratiunea pentru care o faci). Asa pot trece pe langa tine multi oameni binevoitori care nu te vor mai baga in seama... Feirndu-te de cei rau intentionati, te vei "feri" si de cei buni...
Spui ca nu este mai bine sa treci cu vederea... dar la ce m-ar ajuta starea de agitatie si suferinta, de frustrare si deznadejde, prin care as fi nevoit sa trec daca nu as trece relativ repede peste moment? Eu spun sa treci mai repede pentru tine, pentru a ocoli o suferinta. Nu inseamna sa nu fii mai precauta in elgatura cu acea persoana... doar ca pe acea persoana nu o va afecta ca ii intorci spatele... pe cand tu te vei perpeli si iti vei face sange rau inutil. Aici e de fapt cheia, aici te poti proteja!! Cel care a facut rautatea... probabil face in continuare... sau poate ca se va schimba la un moment dat (dar este clar ca eu nu as avea cum sa-l schimb...asa ca il las in pace si imi vad in liniste de viata mea). Si intr-un fel il iert si imi e mila de el pentru ca se afla pe un drum gresit.

Iaţcu spunea...

Bre Raluko & Mihai
Aveti dreptate. La 7 dimineata, ochelarii de soare pe nasul unei femei se pun pentru ca vrea sa ascunda ceea ce simte, adica o groaznica mahmureala.

Alt motiv, mult mai plauzibil, ar fi ca vrea sa piteasca vinataia lasata imediat sub pleoapa, in urma unui accident casnic (mai exact s-o lovit de cratita ce pendula in mina barbatului).

raluka spunea...

prefer mahmureala, deci motivul nu tocmai plauzibil...accidentele casnice nu sunt pentru mine:P

Iaţcu spunea...

N-or fi pentru tine, dar sa stii ca-i combinatia cea mai intilnita pe la IML.

raluka spunea...

eu nu am trecut pe la IML in viata mea, si nici nu am de gand sa o fac....

Iaţcu spunea...

Nu-i dupa tine ci dupa dorinta rudelor, procurorilor sau politailor criminologi.
Daca vrei, poti specfica in testament ca nu vrei sa fii taiata... desi nu stiu ce sorti de izbinda o sa ai.

raluka spunea...

o sa te numesc pe tine executor testamentar, ca stiu sigur ca vei lupta pentru implinirea dorintelor mele....

Iaţcu spunea...

Draga mea, eu is batîrn şi mincat pe dinuntru de boli si pe di-nafara de "pretini".
Asa ca iti recomand sa-ti gasesti un alt executor.

raluka spunea...

Dragul meu, stii foarte bine ca eu numai pe tine te vreau....executor

Iaţcu spunea...

Indecent Proposal!!!

Momo spunea...

si ultimul cuv, desigur ca,l are domnul Iatcu :P

Iaţcu spunea...

Ultimul cuvint?
Hei! Ce-aveti? Nu vreu sa fiu eu cel ce trage cortina, ar fi mult prea plictisitor.

raluka spunea...

ei nu? dar acuma ce ai facut? nu ai lasat sa mai fie un alt comment dupa al tau, adik al lui Momo, a trebuit sa apari tu cu replica...:P

Momo spunea...

:))

Iaţcu spunea...

Bre Momo, chiar trebuia sa apari si tu sub mine?
HM!
Si mie-mi place sa am o Raluka d'asupra, dar te gasisi tu imediat sa mi-o iei inainte...
Ia zi, nu-i asa ca-i mishtok?

Bre oameni buni, dar espre ce vorbeam?

raluka spunea...

nu pot sa cred, am trecut de 20 comentarii la un singur articol:)) chiar nu te puteam lasa, Iuliane, sa dai ultima replica:P

Iaţcu spunea...

na: 21!

raluka spunea...

si cu asta: 24 :P

Momo spunea...

mami mami, Iatcu se ia de mine,,,

raluka spunea...

lasa copilas dragalas ca il cearta mama pe Dl Iatcu....

Iaţcu spunea...

MOMO PÎLÎCIOSU, MOMO PÎLÎCIOSU,MOMO PÎLÎCIOSU,MOMO PÎLÎCIOSU,MOMO PÎLÎCIOSU,MOMO PÎLÎCIOSU,MOMO PÎLÎCIOSU!

În alta ordine de idei, (hm ce stereotip!), draga mea ucigasa, daca ai de gind sa ma certi, sa stii ca is pregatit. Biciul, chilotii din piele si cașcheta nazi is acizitionate si abia asteapta sa sara din ambalaj.

momo spunea...

doar ka pazea, sa nu le foloseasca "prietena ta de camera" inainte :P si apoi,,,na, e o umilinta pentru un barbat sa le mai foloseasca pe o alta domnita,,,

Iaţcu spunea...

Bre Momo,
Umilinta? HM!
Se pare ca am fecut o mare greseala acu ceva vreme. Pe linga faptu' ca iesti fumeie, nici macar nu inteleji barbatii.
Citindu-ti ultimul comentariu, am dreptul la replica, nu?
Deci,
Barbatii, spre deosebire de voi, cele mai pudice fiinte (teoretic), nu se simt umiliti atunci cind se scarpina sub chiloti.
Daca astia din urma is pe o domnita noua, scapinatul devine ceva mai palpitant.

raluka spunea...

se incinge atmosfera...incepe sa-mi placa....:D

Iaţcu spunea...

Daca ti-e cald, n-am ce face, ma simt nevoit sa vin pin' la tine pentru a te dezbraca.

Momo spunea...

33. io,ti cine vb,,,un intelegator neinteles,,,rekomand pentru o intelegere mai buna: „Barbatii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus” ,,,:))=)) have fun! ;))

Iaţcu spunea...

Ai dreptate, fmeile se disting printr-un voluptos munte, Venus, dupa care multi se razboiesc pentru a-l cuceri (fie defrisat ori hairy).
Din pacate, Zeul beligerantilor, Marte, nu da sanse de cistig tuturor.

Momo spunea...

asta,i tot ce ai inteles tu din carte?

Iaţcu spunea...

Ierea carte? Nu mi-am dat seama ca io cetesc doar literatura gen romb de trefla, cupa de pica si frunza de inima. Pas, plus una cu sec.

Momo spunea...

dar,,,daca nu citesti din cartile de tarot tot degeaba, asta e klar!!! akolo simatmantul anticipativ si kontemplativ care vad ka te caracterizeaza trece orice grad de imaginatie si intelegere a fiekarui om ce are o anumita "deminitate si mandrie"

Iaţcu spunea...

Cu "deminitate si mandrie", dar mai ales cu modestie, scarpinindu-ma contemplatic sub brat, anticipez c-o sa citesti ce-i mai jos:
Nu citesc carti de tarot deoarece nici Paunescu nu-si citeste opera ci o recita din memorie. Asa se intimpla si cu mine. Cum sa citesc asemenea carti, mai ales ca-s scrise e mine?

Momo spunea...

oooooooooooooooooooook

Momo spunea...

nu,mi placea ka s,a oprit numaratoarea la 39, asa ka am deci sa trec pragul la 40. Multumesc pentru onoare :d

raluka spunea...

:))

Iaţcu spunea...

40 este un numar destul de uzitat in diverse fraze ori zicale pamintene, par egxzamplu:
40 de sfinti, deci 40 de hic! pahare;
40, virsta balzaciana pentru fumei;
40 de grade avea intre picioare...

ai noroc ca nu stiu ce-i cu cifra 42, ca asa ti-as mai comenta fro...

Momo spunea...

te dai batut?

Iaţcu spunea...

DA!
Dar stai o ţîră să ma duc în dulap sa-mi iau caşcheta de nazist, pantalonii din piele & biciul.

Momo spunea...

45.de bici/nuia vad k tot n-ai uitat,,,vezi k e in beci, a 2,a l dreapta, apoi l stanga, kum deschisi usa, in spate se face o debara, pe raftul al 4,lea din dreapta sub un borcan cu muraturi, care se afla peste cutia in care au fost odata rolele, cre se afla peste vechiul televizor alb negru de pe vremea bunicii care,l tinea intr-o casa de pe o strada din buc, in casa a 14,a, kum intrai pe dreapta nu prima incapere, a 2,a, pe o masa din stanga sub care erau toate cutiile de medicamente,,,ai inteles? sper ca da! dupa ce gasesti nuiaua apoi sa te mai "afisezi" in fata blogului Ralukai!

Iaţcu spunea...

Bre MOMO,
Bag sama ca vrei sa ma ametesti. Mai aveai doua cuvinte si chir iti iesea.

Momo spunea...

cad ka iar te,ai bagat in seama,,,gasisi nuiaua?

Iaţcu spunea...

inca nu, dar insist

Momo spunea...

Raluka!!! mai traiesti?

raluka spunea...

da, mai traiesc

Iaţcu spunea...

din pacate, nu cu mine.

Momo spunea...

s-a tras cortina!!

Iaţcu spunea...

peste cine?

raluka spunea...

pentru cititori; noi urmand a dezbate acest subiect minunat la o cafea, in spatele cortinei;)