luni, 8 aprilie 2013

The company you keep

S-a incheiat Festivalul International de Film Cinepolitica. Am regasit o atmosfera calda, placuta..vremea ploioasa, rece si friguroasa era aproape sa ma tine acasa, dar tare ma bucur ca am mers la gala de inchidere.

Filmul "The company you keep", in regia lui Robert Redford, a incheiat festivalul.

Sharon S. este o fosta membra a unei grupari radicale, acuzata de incendieri si crime in timpul protestelor impotriva Razboiului din Vietnam. 30 de ani mai tarziu se simte obosita si nu vrea sa se mai ascunda.
Un reporter indraznet, dornic de adevar si senzantional totodata, reuseste sa-l desconspire pe Jim Grant, un avocat de succes si tata singur din Albany, New York. Cu 30 de ani in urma Jim Grant a fost coleg cu Sharon S., si el membru al gruparii, numele sau real fiind Nick.

Acum Nick trebuie sa fuga. Isi lasa fiica in grija fratelui sau in New York si el pleaca dupa Mimi, iubita lui din perioada protestelor gruparii, singura care ii poate reda libertatea, care ii poate spala trecutul.

Reporterul pleaca pe urmele lui, fara acordul publicatiei pentru care lucra, si nu se lasa pana nu afla povestea reala a lui Nick.
Un moment memorabil este atunci cand il suna Fuller, seful sau, sa-i spuna ca daca indrazneste sa deconteze ceva din toata aceasta aventura a sa, si nu se intoarce imediat la birou, isi va pierde jobul. Tanarul jurnalist raspunde printr-o intrebare "acel job neplatit?" Genial. Intreaga ambitie a tanarului reporter, curajul si dorinta de a afla adevarul, cred ca reprezinta o mare lectie pentru orice blogger.

Cinepolitica, ne vedem la anul!!

2 comentarii:

Emil Calinescu spunea...

Astept #momentulala cand jurnalistul va fi inlocuit in film, oficial, de blogger. Jurnalistul de presa scrisa e deja demodat.

SIngurul film unde apare explicit blogger este CONTAGION, unde jude law are un rol genial. E adevarat, e rol negativ, bloggerul e agitator si mincinos, profita de raul oamenilor, dar e un inceput :)

Nu pomenisi totusi nimic de cel care-ti facu cinste cu bere :P

Raluca U. spunea...

da, da, Staropramen mi-a facut cinste cu o bere - doua - trei!!.. :))
#se stie