vineri, 25 mai 2012

Intouchables

Rasul e sanatos, spun batranii. Si mare dreptate au.

Un simplu zambet ne face atat de bine. Un zambet sincer ne aduce o mare bucurie.
Umorul ne scoate din cele mai grele suferinte. Trebuie sa zambim mereu, sa fim optimisti, sa ne pastram umorul indiferent de ceea ce ne rezerva viata.

Filmul "Intouchables" este inspirat dintr-o poveste adevarata, povestea lui Philippe Pozzo di Borgo. Ajunge tetraplegic - paralizat de la gat in jos - in urma unui accident de parapanta.
Am tot citit despre el, vroiam si parca nu vroiam sa-l vad. Vroiam sa vad ceva frumos, ceva altfel, dar nu vroiam ceva trist, ceva sensibil, ceva emotionant. Pana la urma m-am decis sa-l vad. Si mi-a placut mult. Este un film plin de sensibilitate, multa emotie, multa durere....dar si mult umor.
Este un film despre cata nevoie avem de cineva care sa ne faca sa zambim, sa ne faca fericiti si impliniti asa cum suntem.


Un aristocrat bogat cu handicap fizic angajeaza ca ingrijitor un musulman negru, un tip plin de umor si multa energie. Driss este plin de viata, plin de umor, plin de optimism..exact ceea ce avea nevoie Philippe.
Alaturi de Driss, Philippe descopera bucuria de a trai.

Fiecare din noi avem nevoie de un zambet, de umor, de optimism, de o persoana langa care sa ne simtim  impliniti si fericiti.

Niciun comentariu: