miercuri, 1 august 2012

Imagineaza-ti ca esti Dumnezeu

Aseara am fost la o piesa de teatru in pub "In Culise".

Asteptam la bar, cu un cocktail in fata, sa fim invitati in sala de spectacol. Deodata "barmanita" incepe sa tipe: "V-am auzit!!". Si iese de dupa bar strigand una-alta, spre exemplu: cine a indraznit sa o enerveze cerand scortisoara, sau o lamaie taiata cuburi mici, cine vrea chipsuri si cine indrazneste sa susoteasca si sa se amuze pe seama ei.

Apare apoi un vanzator de pantofi care povesteste despre femei si pantofi si cat de importanti sunt pantofii pentru o femeie, dar si pentru un barbat. Un barbat se uita intotdeauna la pantofii unei femei. Pantofii unei femei sunt muzica sufletului ei, sunetul tocului care se aude pe trotuar este atat de senzual si fermecator. O femeie nu este cu adevarat superba pana nu este goala complet si isi pastreaza pantofii.
Incet-incet suntem invitati in sala de spectacol, cu scopul de a proba pantofi. Magazinul nu vinde pantofi, ci inchiriaza perechea de pantofi femeilor care arata ca doresc acea pereche, in schimbul unei fantezii sexuale, a unei placeri nebanuite si neatinse.

In sala de spectacol, ne trezim in fata unor lunetisti. In fiecare zi echipa trebuie sa isi faca treaba si sa impuste cel putin un "sobolan". Ziua lunetistilor se incheie si ajungem in dormitorul unui cuplu, in momentul in care actul sexual s-a incheiat si el isi doreste doar sa stea linistit si sa fumeze o tigara. Ea vrea atentie, vrea ca el sa o tina in brate si sa vorbeasca cu ea. Asta vor femeile: atentie, tandrete, romantism.

Cel mai fain moment din intreaga piesa a fost povestea unei femei si a unui barbat, timp de 3 ani, zilnic la aceeasi ora se intampla aceleasi lucruri. Povestea este relatata atat de catre femeie, cat si de catre barbat. Fiecare in varianta lui. Fain. Tare fain.

Realizam ca zilnic ne jucam de-a Dumnezeu, ne imaginam ca avem puteri magice, cand de fapt noi suntem niste marionete si nu putem face nimic mai mult decat ne este dat. Fiecare are propriile sale obiective si propriile sale valori si fiecare judeca lucrurile vazute si traite in felul sau.
Este posibil sa faci tot ceea ce iti doresti, dar nu poti face nimic mai mult decat iti este dat sa faci!!..

Niciun comentariu: