luni, 3 decembrie 2012

La Traviata

La 1 Decembrie Andra Silivestru a lansat o revista online dedicata artei lirice. Un proiect frumos pentru pasionatii de opera, si nu numai; si totodata pentru artistii lirici. Felicitari, si succes mult!!

Duminica seara am fost la opera si am vazut La Traviata. Opera de Giuseppe Verdi, dupa "Dama cu camelii" de Alexandre Dumas fiul.
Romanul "Dama cu camelii" este inspirat dintr-un episod din viata autorului, un episod cu si despre dragoste, dragostea lui Alexandre Dumas fiul pentru Marie Duplessis, o curtezana.

La bal Violetta il cunoaste pe Alfredo, un tanar indragostit de ea. Pasiunea s-a dezlantuit repede, si cei doi se muta la tara, sa-si traiasca iubirea in liniste. Dar viata la tara este costisitoare si Violetta ajunge sa isi vanda intreaga avere.

Germont, tatal lui Alfredo, ii face o vizita Violettei si o convinge sa-l indeparteze pentru totdeauna pe acesta, pentru a salva onoarea familiei sale. Violetta intelege si pentru ca iubirea ei pentru Alfredo este enorma, se desparte de acesta.
Cei doi se reinatalnesc la un bal, unde Alfredo o jigneste pe Violetta in fata tuturor, ca mai apoi tatal sau sa-i spuna adevarul si Alfredo isi da seama de greseala facuta.
Pentru Violetta insa nu mai este mult timp, ea sufera de tuberculoza si se stinge usor, sperand ca cel pe care l-a iubit si a iubit-o a iertat-o.


Irina Iordachescu a fost o La Traviata frumoasa; cu o voce puternica, dar blanda, a adus emotii in sufletele spectatorilor.

(Pacat insa ca nu toata lumea are decenta si bunul simt sa traiasca momentul in liniste. Daca nu pentru ei insisi, macar pentru cei din jur. Am avut in dreapta niste pusti care au vorbit pe toata durata spectacolului. )

Un comentariu:

banubadabalaura spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=I4cSVnqGmOc

Pusti? Ce sa simta ei, oare? ...barbati in toata firea nu simt, nu inteleg, dragostea si dedicatia femeii indragostite ...