miercuri, 12 decembrie 2012

the words

A iubit cuvintele mai mult decat orice, chiar mai mult decat viata lui, mai mult decat si-a iubit sotia. A fost alegerea lui. ''Fiecare facem alegeri. Partea cea mai grea e sa traim cu ele.''

Rory isi doreste sa devina scriitor. Noapte de noapte scrie, dar nimic nu este suficient de bun pentru o editura. Intr-o zi, sotia lui ii cumpara o geanta de acte dintr-un anticariat din Paris. Putin cam prafuita, dar foarte sic, potrivita unui viitor scriitor asa ca el.
Acasa, cand deschide geanta, Rory gaseste niste cuvinte..cuvinte scrise..un adevarat roman de o emotie puternica, care ii cuprinde intreaga faptura si il copiaza, cuvant cu cuvant, traind povestea, traind cuvintele.
Fura cuvintele, fara sa stie ale cui sunt .. si romanul ajunge unul de succes.
Acum Rory este un scriitor admirat de o lume intreaga.

Dar un batran misterios apare si ii spune o poveste. Povestea romanului sau. Confruntat cu realitatea, Rory este tulburat si nu stie cum se repare ceea ce a facut. Vrea sa spuna lumii ca batranelul este adevaratul scriitor, insa acesta nu accepta. Batranelul a vrut doar sa-i spuna povestea romanului, in caz ca il intreaba cineva.

Este o poveste frumoasa, o poveste intr-o poveste. Geniul literar Clay Hammond este cel care ne relateaza povestea in cadrul unei conferinte. Exista vreo legatura intre aceasta poveste de viata a lui Clay Hammond si povestea lui Rory si a batranului?

"nu poti sterge trecutul, oricat de mult ai vrea"

Un comentariu:

momo spunea...

da,,f fain,,,