miercuri, 3 aprilie 2013

Cinepolitica

Aseara a avut loc deschiderea Festivalului International de Film Cinepolitica.
Festivalul se desfasoara in perioada 2-7 aprilie 2013 si are ca scop dezvaluirea mecanismelor si motivatiilor politice care isi pun amprenta asupra noastra, a tuturor. Filme poloneze, nemtesti, coreene, franceze, italiene, argentiniene, israeliene, belgiene, etc se reunesc sub sloganul "Singura noastra politica este cea a cinematografului.".
Avem filme care participa la competitia internationala; si avem filme care fac parte din sectiuni speciale precum drumul libertatii, papalitatea azi, propaganda si manipulare, si insuportabila memorie.
Sunt si doua filme romanesti in program, si anume:
"Rasuna valea", primul film romanesc de propaganda realizat dupa instaurarea comunismului, ruleaza la cinema Elvira Popescu incepand cu orele 21, vineri 5 aprilie;
si
"Evrei de vanzare", film despre evreii romani care au parasit tara intre anii 1947-1989, majoritatea lor fiind vanduti de catre puterea comunista Israelului, ruleaza sambata 6 aprilie, la cinema Elvira Popescu incepand cu ora 18.30.

Programul filmelor il gasiti aici.
Festivalul este la cea de-a doua editie, si merita sa vedeti cel putin un film din cadrul acestuia. Cu siguranta veti pleca din sala cu o alta perspectiva asupra unui aspect al vietii.

Niciun comentariu: