miercuri, 11 decembrie 2013

O suta de nume

O suta de nume 
de Cecilia Ahern

Katherine este o jurnalista care a dat de necaz. A realizat un reportaj in care acuza un om nevinovat. Cariera si imaginea ei sunt in pericol.

Constance, cea mai buna prietena a ei, ii dezvaluie marea ei dorinta: aceea de a scrie o poveste cu adevarat buna. Poveste pe care urmeaza sa o scrie Kitty acum dupa ce Constance moare de cancer.
Povestea porneste de la o lista. O lista cu o suta de nume pe care i-a lasat-o Constance.
Fara un rezumat, fara explicatii, fara o schita - n-a avut nimic decat o lista de o suta de nume, ale unor persoane de care nu auzise nimeni.

Nu este deloc usor pentru Kitty, are la dispozitie doar doua saptamani, o suta de nume si o suta de probleme (iubitul o paraseste, nu are bani de chirie sau telefon, bicicleta ii este furata....).
Astfel, aventura lui Kitty a inceput.


Arta de a scrie o poveste buna: Daca vrei sa gasesti adevarul, trebuie sa-l asculti.

Cred ca "O suta de nume" este o carte pe care ar trebui sa o citeasca orice jurnalist. Dar nu numai. Este o poveste frumoasa despre viata, despre cautari si ambitii, o poveste cu povesti de viata.


Recenzia romanului O suta de nume, de Cecilia Ahern, face parte din campania "Citeste si castiga carti pe viata din colectia Strada Fictiunii", initiata de Editura ALLFA, parte a Grupului Editorial ALL.

Niciun comentariu: