sâmbătă, 18 ianuarie 2014

Nymphomaniac I

Nimfomania este o stare patologica la femei, care se manifesta printr-o excitatie sexuala exagerata.

Crezi ca nu ai nimic de invatat de la o nimfomana, chiar mai rau? Ei bine, te inseli.
Nimfomana Joe spune povestea vietii ei, ordonata pe capitole, ajutata de metafore frumoase, moralizatoare, asocieri reusite viata-muzica-dragoste si detalii picante. Este o fata care iubeste culoarea, cauta cele mai vii si aprinse apusuri, considera ca viata merita traita exact asa cum este ea, fara regrete, compromisuri, intrebari, griji.... Joe a fost provocata, a fost iubita, a fost dezamagita..

Intr-o zi, Joe (Charlotte Gainsbourg) este gasita lesinata de barbat.
Seligman (Stellan Skarsgard) o ajuta sa isi revina; ii ofera un loc cald si un ceai cu lapte.
In acel moment, Joe este usor deprimata, dezamagita .. simte singuratatea si se confeseaza lui Seligman (=cel fericit). Ii spune ca este o femeie rea, care a facut rau. Si da, a facut .. si nu simte nicio remuscare, este total nepasatoare.  (M-a cutremurat intalnirea dintre ea si Dna H..si nu stiu de ce la finalul acelei scene mi-as fi dorit ca Dl. H sa plece impreuna cu Dna H. si copiii, la ei acasa).


Coloana sonora - Rammstein - perfect asociat cu acest film, cred eu.
Cand am auzit ca regia este semnata Lars von Trier, in minte mi-a aparut filmul "Antichrist", film care m-a dezgustat putin. Asadar, nu credeam ca imi va placea nimfomana, dar surpriza .. este un film foarte bun.
Este o confesiune pe care trebuie sa o vezi cititorule, nu sa ii citesti povestea la mine pe blog. Pentru ca sunt multe metafore pe care fiecare le percepe cum considera el si sunt multe scene care te pot face sa tresari. Asa ca mai spun doar atat: Vizionare placuta.

"Nymphomaniac: Volume 1" a avut premiera in aceasta seara, fiind distribuit de Independenta Film.
Stay tuned!! Urmeaza Nymphomaniac II, din 7 februarie in cinematografe. Sunt tare curioasa ce capitole urmeaza in volumul II.

Un comentariu:

Natural spunea...

Ca tot zici ca ti-a placut, ia sa vedem ce filme ai vrea tu sa faci :)

Ai de la mine o nominalizare dar si o leapsa ca-n filme.

Mi-ar placea sa citesc raspunsul la tine pe blog, printr-un articol, sau macar printr-un comentariu la leapsa.

Spor lepsuitor!