vineri, 28 februarie 2014

Sot de vanzare

Sot de vanzare
Are certificat de garantie si manual cu instructiuni.

Nu, nu este nicio gluma. Este o comedie a Teatrului Rosu.




Barbatii sunt de doua feluri: sireturi sau arici. Cei care se imbarliga si raman asa toata viata. Si cei care se lipesc, se dezlipesc, se lipesc, se dezlipesc. 
Genial !!


Sot de vanzare
dupa Mihail Zadornov
Regia: Marius Gilea
Distributia: Maria Radu, Ana Odagiu/Alexandra Salcianu, Marius Gilea


Oxana este o tanara moderna, frumoasa, usor naiva.
Intr-o zi, Oxana se duce la sotie sa-i spuna ca ii iubeste sotul. Andrei Vasilievici este fix ceea ce isi doreste. Face sport, nu bea, nu fumeaza, este darnic, intelegator, frumos .. Cel putin asa crede Oxana.
Lena Vasilievici, sotia lui Andrei, are o cu totul alta parere.

Oxana ii propune sotiei sa il vanda pe Andry. Ii ofera 20 de mii si are contractul de vanzare-cumparare pregatit. O parte din bani ii da pe loc Elenei Vasilievici, iar cealalta parte in leasing sau in rate; cum este mai modern, asa fac.
Mai mult decat atat, Oxana are o agenda plina de contacte ale barbatilor din diferite categorii. Bancheri, afaceristi, pictori sau artisti, Lena are look si poate alege ce barbat isi doreste ea.
Femeile se imprietenesc usor-usor, deschid o sticla de vin vechi si o alta de lichior si incep sa povesteasca.

Si .. Andrei Vasilievici ajunge acasa. Ce se intampla acum nu va mai povestesc.
Spectacolul merita savurat!! Eu chiar ma gandesc sa-l revad. Pentru ca mi-a placut enorm.
Totusi, mi-ar fi placut ca piesa sa se termine atunci cand Andrei pleaca dupa Oxana, iar Lena raspunde la telefonul lui Andrei. Lena vorbeste cu sefa lui Andrei - surpriza, barbatul mai are o amanta :)) - si o invita la ei acasa. In felul acesta trio-ul conjugal ar fi lasat spectatorul sa-si imagineze un final.

Pana ajung eu sa revad spectacolul, trebuie sa caut un prieten din copilarie. O sa intelegeti cand o sa vedeti spectacolul. :))
O femeie este fericita daca se marita cu un prieten din copilarie: poate sa aiba incredere in el si daca se intampla ceva ea nu va suferi, pentru ca nu il iubeste.


"Sot de vanzare" este o comedie inteligenta, frumos pusa in scena la Teatrul Rosu, in Music Club. Indiferent ca ai trait intr-un trio sau doar ai auzit la cei din jur o asemenea poveste amoroasa, "Sot de vanzare" este un spectacol la care razi mult, o poveste pe care o simti si o traiesti alaturi de personaje.
Urmatoarea reprezentatie are lor pe 13 martie, de la orele 20.00 in Music Club.

miercuri, 26 februarie 2014

The bag man

Arme, crime si..o geanta



Regia: David Grovic
Distributia: Robert de Niro, John Cusack, Rebecca Da Costa

In premiera in Romania din 28 februarie, filmul "The bag man" este distribuit de Ro Image 2000.

Jack (John Cusack) este un tip dur, uneori sentimental. Pare sa fie mereu urmarit de ghinion, insa .. lucrurile nu stau chiar asa. Ghinionul lui e Dragna.
Dragna (Robert De Niro) este un mafiot faimos care il angajeaza pe Jack sa faca un comision foarte neobisnuit. Pare simplu, Jack trebuie sa ii duca o geanta, fara a se uita in ea.
Nu te uiti in geanta, nu o deschizi. Moartea e in geanta asta. 
Fac o paranteza acum, trebuie sa va marturisesc ceva. Pe tot parcursul filmului am fost foarte curioasa ce se afla in acea geanta. Daca era la mine geanta sigur ma uitam in ea.
- Sunt curioasa. 
- Stii ce a patit pisica aia curioasa. 


Un motel in mijlocul pustietatii. Un manager foarte ciudat.
Camera 13. Jack il asteapta pe Dragna, asa cum i s-a spus.
Rivka este o femeie frumoasa si puternica. Se ascunde la Jack in camera pentru a scapa de cei doi indivizi care o urmaresc.
Nu intarzie sa apara personaje dubioase. Totul este suspect, ciudat si Dragna nu mai apare.


The bag man este un film dubios. O proba de rezistenta a nervilor, poate. Un joc psiho, un test a lui Dragna. Ma asteptam la un alt fel de film, avand in vedere distributia.
Filmul are cateva replici bunicele, haioase, iar mie mi-au placut in special trimiterile la cartile lui Hermann Hesse si la cartea "Arta razboiului" a lui Sun Tzu

marți, 25 februarie 2014

concurs "Insomniacii"

Update 2:

Pentru ca Andrew ne-a soptit ca nu poate ajunge la spectacol; invitatia revine Angelei.
Felicitari!


Update:

Au avut placerea sa participe doar 5 persoane. :( Sper ca la urmatorul concurs sa avem mult mai multi participanti.
Cei 5 participanti si raspunsurile lor:

Andrew: Pentru mine teatrul reprezinta o arta vizuala pura, nealterata de efectele care au ajuns sa domine cinematografia. Teatrul ramane simplu si axat pe trairile pe care le transmite, reusind sa se claseze in topul artelor mele preferate.

Radu: un mod de relasare precum intalnirea la un suc si bere cu prietenii

Emanuela: Pentru mine teatrul reprezinta modul cel mai bun in care ma pot relaxa. Cand merg la teatru ma transpun pentru 1-2 ore in alta lume si traiesc alaturi de personaje. Daca am de ales intre a iesi la teatru, film, bar sau altceva, voi alege mereu teatrul.

Angela: Nu voi fi ipocrita si nu voi spune ca este mare mea pasiune sau ca sunt slabita de ratiune cand ma gandesc la teatru. Cei care ma cunosc stiu ca filmele sunt marea mea dragoste. Dar cum din teatru vin marile talente cinematografice, slefuite si ghidate pentru a face arta in spectacolele vizuale, am sa spun ca pentru teatru am o recunostinta si respect si ma inclin, cu sfiala si umila, la fel ca in fata unui batran intelept.

Raluca: Teatrul este o artă a perfecţiunii. Pentru mine teatrul este mai mult decât o arta, este o cale prin care te întâlnești cu tine însuți, o modalitate prin care meditezi asupra vieții, asupra relației tale cu viața, cu Dumnezeu.

Iar castigator este: Andrew


Felicitari. Vei primi un mail de confirmare.
Multumim pentru participare tuturor si va mai asteptam.



Concurs:
Teatrul de Arta Bucuresti ofera o invitatie dubla la spectacolul "Insomniacii", din 15 martie 2014.


Participantii la concurs trebuie:
1. sa detina un cont de facebook si sa dea like paginii TAB aici;
2. sa dea share public pe wall acestui concurs;
3. sa raspunda (via mail: raluka.uluiteanu@gmail.com) la urmatoarea intrebare: Ce inseamna teatrul pentru tine?
(Va rugam, specificati in mail contul de facebook cu care ati dat like si share.)

Castigatorul va fi ales prin random.org.
Concursul se desfasoara in perioada 25 februarie - 12 martie. Castigatorul va fi anuntat via mail pe 13 martie.
Invitatia este valabila la spectacolul din 15 martie, sambata ora 20.15.

Spectacolul "Insomniacii" este o productie proprie a Teatrului de Arta Bucuresti.
Scrisa de Mimi Branescu, piesa "Insomniacii" ii are in distributie pe George Constantinescu, Liviu Cheloiu si Marin Grigore. Regia este semnata de Sorin Militaru.

O comedie despre banalitatea vieții și drama condiției umane, despre oameni rătăcind în absurd, care se agață de gânduri revelatoare, oricât de caraghioase, în speranța ieșirii din anonimat. Spectacolul este demonstrația perfectă a faptului că, în mișcarea sa browniană, universul interior al fiecăruia, indiferent de legile absurde care îl guvernează, se poate ciocni de altele, asemenea, având ca efect nu un impact cutremurător, ci un imprevizibil umor de situație.
O comedie nebună cu și despre nebuni și nebunie.

Participări la Festivaluri:
Festivalul Internațional de Teatru "Tragos", Tulcea, ediția IX, 2011
Festivalul Național de Teatru "Vino la Vâlcea", Râmnicu Vâlcea, ediția I, 2011
Festivalul de Teatru "25 de ore de teatru non-stop – Respiră Teatru",ediția I, 2011
Festivalul Underground, Arad, 2010
Festivalul Unidrama, Târgu Mureș, 2010
Festivalul EuroArte, Iași, 2010

duminică, 23 februarie 2014

TVR 2 va invita la teatru TV.

Luni, 24 februarie, in memoria lui Carlo Goldoni, Televiziunea Romana difuzeaza piesa Mincinosul. 
Pe TVR 2 si online pe TVRPlus.ro, de la orele 19:10.


Pe 25 februarie se implinesc 307 ani de la nasterea dramaturgului italian Carlo Goldoni. (25.02.1707-06.02.1793).
Din distributie: Marian Râlea, Ştefan Bănică Sr., Emilia Popescu, Dana Dembinski, Cornel Vulpe, Şerban Celea, Virginia Mirea, Petrică Popa, Petre Lupu, Radu Duda, Paul Nadolschi, Valeriu Arnăutu, Daniel Constantinescu.
Încurcăturile savuroase pe care le provoacă Lelio prin „arta” minciunii, în încercarea lui de a cuceri inima a două femei frumoase din Veneţia, au fost puse în scenă în studiourile Televiziunii Române şi poartă semnătura regizorului Constantin Dicu (premiera tv – 1991).

*

Luni, 3 martie, de la orele 20:10 TVR 2 difuzeaza in premiera piesa Quartet, de Gyorgy Spiro, regia Gelu Colceag.


„Quartet” este o poveste tulburătoare care se petrece în Ungaria postcomunistă despre comunism, delaţiune şi puterea de a nu-ţi dezamăgi semenii.
Producţia îi are în distribuţie pe: Coca Bloos, Crina Mureşan, Virgil Ogăşanu, Doru Ana.

Negru si rosu

Negru si rosu

de Ioan T. Morar


Georgian Nicolau si-a ascuns originea acoperind-o cu un strat protector de minciuna. Pentru ca .. Georgian este tigan. Nimeni nu-l banuie insa, deoarece are ochii albastrii si tenul deschis.

Numele sau adevarat este Jorjan Nicolae. Si-a inventat un trecut de roman si a avut un singur obiectiv: sa evadeze din tiganie si sa nu se mai intoarca.
A fost simplu, propunerea de a nu se mai intoarce in tiganie a venit din partea ei, din dragostea ei de mama care crede ca fiul ei e cel mai bun fiu din lume si ca nimic din ce l-ar putea ajuta sa se implineasca nu e nici imoral, nici ilegal. 


Georgian si-a dorit sa urce pe scara ierarhiva si sa-si scoata si mama din colonia de tigani, intr-o buna zi.
Pentru asta, a ales Armata Romana.
Armata e lumea noua in care poti incepe totul de la zero, poti urca scarile ierarhice, poti sa te consideri la adapost, in uniforma, impotriva prejudecatilor lumii civile. 

Georgian este elev model in Liceul Militar din Campina, iar dupa absolvirea Academiei Militare de la Sibiu Georgian devine ofiter in Armata Romana. Participa la Razboi si, dupa cucerirea Odessei, Georgian ajunge un apropiat al idolului sau, Maresalul Antonescu.

Curand insa, Georgian este dezamagit de idolul sau. Maresalul Antonescu a dat ordin ca evreii si tiganii sa fie deportati in Transnistria. Cand afla ca mama si surorile sale au fost deportate, in sufletul lui Georgian se schimba ceva. Are de luat o decizie foarte grea.

Stefan Velescu este avocat, coleg de scoala a lui Georgian si singurul sau prieten. Stefan Velescu este singurul om caruia Georgian ii dezvaluie secretul sau si caruia ii cere ajutorul.

Nestiind ce decizie sa ia, Georgian da cu banul.


Ioan T. Morar ne arata in acest roman o alta fata a istoriei. Cu toate acestea, "Negru si Rosu" de Ioan T. Morar este mai mult un roman de analiza psihologica decat un roman istoric. Un roman care vorbeste despre dragoste, prietenie, constiinta, razboi si tradare.
Titlul romanului Negru si rosu vine de la cele doua vieti ale lui Georgian. Povestea lui te intriga, te captiveaza si te provoaca totodata sa arunci un ochi in trecutul tau.

Si-a salvat familia, a coborat pentru asta in cealalta viata. 

sâmbătă, 22 februarie 2014

Cursuri teatru

Anul trei de facultate. Printre cursuri, examene si job-ul meu de atunci (operator de interviu) am facut ceva tare frumos. Un curs de teatru. Un an intreg de cursuri, exercitii, repetitii, spectacole.
Nici nu mai stiu cum si unde am gasit anuntul cursului. Stiu doar ca imi doream sa fac ceva frumos, sa invat ceva, sa ma dezvolt, sa ma descopar, sa am mai mult curaj, incredere in mine si sa fiu eu. Si am reusit.

Pentru fiecare din noi exista acel moment cand ne dorim sa fim altcineva, sa facem altceva.
Si indiferent de visul pe care il ai si ce urmeaza sa faci in viata, dezvoltarea prin teatru cred ca este cea mai usoara si frumoasa.


Pentru mari si pentru mici, Teatrul de Arta Bucuresti organizeaza cursuri. 
Despre TAB v-am povestit cate ceva aici.


Sa incepem cu cei mici.

Pentru ei, TAB are Scoala de Teatru Junior, un program de dezvoltare si educare a copiilor prin teatru. Jucausi si plini de energie sau sensibili si timizi, toti sunt asteptati la teatru. Profesori le vor fi Bogdan Husanu, regizor, si Andreea Gaica, actrita.
Cursul se desfasoara direct in sala de teatru. Este impartit in doua module, fiecare modul avand durata de o luna. Sedintele au 60 de minute si se tin de doua ori pe saptamana.
Se organizeaza pe doua grupe, a cate 10 copii maxim. O grupa pentru copii intre 4 si 8 ani si o alta grupa pentru copii intre 9 si 14 ani.
Cursul pune accent pe antrenamentul corporal, vocal si mental al copilului. In functie de modulul urmat, copilul poate practica exercitii de dezvoltare a aptitudinilor personale, improvizatie si actorie.
Costul cursului este de 250 lei pe luna, iar inscrierile se fac pana la 5 martie 2014.


Pentru cei mari, TAB are un program de dezvoltare personala: Cursuri de actorie si arta discursului public.


Cursul se desfasoara direct in sala de teatru, 60 de minute o sedinta, doua sedinte pe saptamana..doar ca pentru adulti exista trei module, a cate o luna fiecare: improvizatie, dramaturgie, actorie.
Grupa: 10-12 cursanti, peste 18 ani.
Profesori sunt: George Constantinescu, actor; Bogdan Husanu, regizor; Paula Chirila, actrita; Marius Cordos, actor.
Costul cursului este de 400 lei pe luna, iar inscrierile se fac pana la 5 martie 2014.
Pentru plata integrala a celor 3 module, se ofera un discount de 10%.


Pentru alte informatii si pentru inscrieri:
Madalina Roman
tel: 0720741147
madalina.roman@teatruldearta.ro

Avon - geanta Marisela

Geanta Marisela, 
Avon 



Material: PVC
Culori: maro, nude si auriu;
Dimensiuni: 38,5 x 37 x 7,9 cm;
Dimensiuni maner: 23 cm;
Prevazuta cu buton magnetic,
1 buzunar interior, 1 buzunar prevazut cu fermoar si compartiment pentru telefonul mobil.

Pret intreg 120 lei.
Pret blog: 70 lei.

Avon Femme

Apa de parfum Avon Femme
categoria floral-fructata
50 ml,
87 lei pret intreg

note de varf: grepfruit roz, para, violeta
note de mijloc: iasomie, orhidee salbatica, magnolie
note de baza: ambra, piersica


Apa de parfum Avon Femme a fost creata de parfumierul Harry Fremont.
Am vrut ca Avon Femme sa surprinda spiritul sofisticat si pasiunea care caracterizeaza femeia. M-am lasat inspirat de stralucirea diamantelor, tocmai pentru ca am vrut sa amintesc muzelor mele ca se pot bucura de propriile momente de celebritate. Pentru ele am pregatit acest buchet pretios de iasomie, complimentat de caldura ambrei si de un plin mix de energie: grepfruit, magnolie si mar rosu. Toate acestea prind pur si simplu viata pe pielea femeii care le poarta, transformandu-o intr-o aparitie inconfundabila. (Harry Fremont)


In fiecare femeie se ascunde o diva. 

joi, 20 februarie 2014

Emigreisan drim

Sa emigram sau sa nu emigram? Aceasta-i intrebarea.



Emigreisan drim
Teatrul de Arta Bucuresti

dupa: "Tot de ce da" de Ioan Peter
regia: Bogdan Husanu
distributia: Ion Bechet, George Constantinescu, Marin Grigore, Liviu Cheloiu


Este cineva care nu s-a gandit macar o data in viata sa emigreze? Sa isi construiasca o viata mai buna pe alte meleaguri? Sa faca ceva in viata, sa fie fericit?
Dar .. oare .. afara este intr-adevar mai bine?


Trei prieteni au sansa de a lucra in Anglia. Nici nu stiu ce vor lucra acolo, dar asta nu conteaza prea mult.
Cu masina, cu trenul, innot, cu vaporul, facand autostopul sau castigand un cross, cei trei incearca sa treaca granita catre fericire.


Pentru a-si atinge visul cei trei prieteni trec prin situatii aberante.
In drumul lor intalnesc numai romani, sunt greu incercati de soarta si parca vamesul Sebastian (Liviu Cheloiu) ii bantuie peste tot.
Orice drum pe care il avem de strabatut in viata este presarat cu piedici si capcane, mai mari sau mai mici. Depinde de noi sa reusim sa trecem cu bine peste toate piedicile si sa evitam capcanele.

Ce credeti: reusesc cei trei prieteni sa ajunga in Anglia? Da, reusesc! Dar ce se intampla acolo este parca de neimaginat.


Cu un decor minimalist personajele ne prind in povestea lor reusind sa creeze imaginea unui compartiment de tren, imaginea marii, imaginea camerei de hotel etc.


O ora jumatate de ras. O comedie grozava despre granitele fericirii, visuri si prietenie, productie proprie a Teatrului de Arta Bucuresti. 
Teatrul de Arta Bucuresti este situat pe Str. Sfantul Stefan la nr. 21, zona Izvorul Rece. Este un loc deosebit, altfel. Intr-un spatiu micut si modern, placut si primitor, o echipa tanara si talentata va asteapta cu un repertoriu inedit.
Spectacolele TAB sunt radiografii ale societatii noastre, ale vietii noastre. Vei regasi parte din povestea ta de viata in povestea personajelor. Vei rade de comicul de situatie sau de caracter. Si vei pleca cu gandul ca trebuie sa reusesti sa schimbi ceva in bine in povestea ta.

Imagini: pagina de facebook TAB

marți, 18 februarie 2014

3 days to kill

Condamnat sa ucida
Regia: McG (Joseph McGinty Nichol)
Scenariul: Luc Besson, Adi Hasak
Distributia: Kevin Costner, Amber Heard, Hailee Steinfeld


Ethan Renner (Kevin Costner) este un spion international care sufera de o boala incurabila.
Pentru ca mai are de trait aproximativ 2 luni, Ethan planuieste sa renunte la cariera si sa se apropie de sotia sa Christine (Connie Nielson) si de fiica lor Zoey (Hailee Steinfeld).


In schimbul unui medicament experimental, Ethan accepta o ultima misiune. Medicamentul experimental ii poate salva viata, dar pe de alta parte misiunea este una foarte dificila si il poate costa viata. In cadrul misiunii, Ethan urmeaza sa descopere identitatea unui terorist (Albinosul) gata sa ucida mii de oameni.


In acelasi timp, Ethan trebuie sa aiba grija de fiica sa pentru trei zile.
Cu toate ca Ethan nu si-a mai vazut fiica de mai bine de 10 ani, traim alaturi de cei doi momente emotionante in relatia tata-fiica: criza coafurii nereusite, primii pasi de dans, mersul pe bicicleta. Protectia tatalui - este ceva din Taken acolo - aduce un farmec aparte filmului.
Imaginile din Paris mi-au placut enorm. Umorul si adrenalina nu lipsesc din peisaj.

Umorul, emotia, actiunea sunt bine dozate pe parcursul filmul.
Filmul "Condamnat sa ucida" este distribuit de Ro Image 2000, din 21 februarie in cinematografe. 

luni, 17 februarie 2014

Femei in miscare

Femei in miscare
dupa Donald Margulies
regia: Cristi Juncu si Vlad Zamfirescu 
distributia: Diana Cavaliotti, Andreea Vasile 


Cand am auzit prima oara titlul spectacolului - Femei in miscare - m-am gandit la Germania. Aici, in centrul oraselului Hilden este un monument care infatiseaza o femeie in miscare. 


Femeia si-a facut cumparaturile si alearga spre casa, sa isi termine treburile gospodaresti. Este femeia viitorului, totodata mama, sotie, angajata si are nevoie de mai multe picioare pentru a face totul cat mai bine pentru cei din jur. 

Dar nu, monumentul nemtesc nu are nicio legatura cu spectacolul Femei in miscare pus in scena de Teatrul Rosu. Sunt atatea moduri de a vedea o femeie, de a-i asculta povestea. De a aprecia si respecta femeia, eterna poveste. 

Scena Music Club, o vacanta si o poveste. 
Doua femei total diferite pleaca impreuna in vacanta in Caraibe. 
T.(Diana Cavaliotti) este femeia intelectuala, ii place sa citeasca in fiecare seara cate o carte. M.(Andreea Vasile) viseaza sa fie o Pretty Woman, asemeni Juliei Roberts. 

Plaja. Soare. Un cocktail, dans, barbati, un secret cu si despre colegul de la xerox pe care il plac ambele femei. Si .. avionul de intoarcere. 

Mi-a placut mult faptul ca pe parcursul spectacolului T. si M. implica publicul in poveste, interactioneaza cu cei din sala. Noi eram oamenii de la piscina, noi eram ceilalti pasageri din avion..Frumos.  


Spectacolul este o comedie spumoasa, care ilustreaza aspecte importante din viata noastra, a femeilor. Vacantele trebuie sa fie relaxarea perfecta. Noi trebuie sa stralucim si sa fim placute de toti cei din jurul nostru. Sa provocam, sa fim provocate si sa ne simtim bine. Meritam asta.

imagini spectacol: pagina de facebook Teatrul Rosu

sâmbătă, 15 februarie 2014

Carnage

Piesa "Carnage" este o productie proprie Puzzle de teatru independent.

Distributia: 
Veronique (Vera) - Alexa Istrate, 
Michelle - Ciprian Nemesiu, 
Anetta - Claudia Prec, 
Alain - Andrei Seusan; 

Regia: Ciprian V. Nichita

Dupa o piesa scrisa de Yasmina Reza



Doua cupluri se intalnesc pentru a rezolva conflictul dintre copiii lor. 
Totul este atat de simplu. Baiatul lui Veronique si a lui Michelle l-a lovit cu un baston pe baiatul Anettei si a lui Alain. I-a spart 2 dinti. Parintii par a ajunge la o rezolvare amiabila si spectacolul pare a se apropia de final.

Dar aparentele sunt intotdeauna inselatoare. 

Vera este o femeie pacifista, care vrea sa-i modeleze pe ceilalti, sa-i ajute sa fie mai buni, sa-i educe. Mama isi doreste ca Ferdinand - baiatul Anettei - sa vina sa-si ceara iertare de la Bruno al ei. 

Discutia aparent banala ascunde frustrarile, nemultumirile si neimplinirile fiecaruia. 
Un pahar de alcool si relatiile de cuplu devin transparente. 


Interesanta abordarea casniciilor aparent fericite, dar care ascund adevarate probleme. Ascunzi ceea ce te doare in spatele unui zambet sau in spatele tacerii si iti faci mai mult rau. Nu esti multumit, nu iti mai place nimic, nu mai crezi in tine sau, mai rau, in cel de langa tine. 
Fiecare este unic si are stilul sau si chiar daca nu sunt suflete pereche sunt impreuna intr-o relatie/casnicie si trebuie sa comunice, sa se inteleaga, sa se ajute. 
Insa convorbirile telefonice ale lui Alain o aduc la disperare pe Anette si ajunge sa faca un gest necugetat. De asemenea, Vera il considera un criminal pe Michelle deoarece a aruncat pe strada hamsterul fiicei lor. 


Trebuie sa recunosc ca eu am mai vazut aceasta piesa in doua distributii diferite, la doua teatre diferite. 
Insa ceea ce am vazut in Puzzle mi-a placut mult. 
In atmosfera primitoare a pub-ului, personajele parca vin mai aproape de tine. Trairile sunt mai puternice si te regasesti in sentimentelor for frumoase, in frustrarile lor, in povestea lor de viata. 
Este un spectacol original, cu un decor modern, frumos. Si intregul Puzzle este interesant, un perete acoperit de articole de ziar, un perete cu un mesaj deosebit act, play, enjoy, be naughty, dream. 
The art of simplicity is a puzzle of complexity.

Despre premiera oficiala a spectacolului Carnage, din Puzzle, a scris si Andrew

vineri, 14 februarie 2014

O piesa desantata



O piesa desantata 
dupa un text de Lia Bugnar
Regia: Dorina Chiriac
Distributia:
Ela - Lia Bugnar, 
Mihu - Radu Iacoban, 
Mira - Ilinca Manolache, 
Niki - Marius Manole, 
Hotul - Andrei Hutuleac


Profesorul meu de matematica din generala spunea: Stiloul, masina si nevasta nu se imprumuta niciodata!


Ela este un bun arhitect, iar Mihu este translator de kurda. Cei doi isi doresc sa-si mai condimenteze relatia; astfel decid sa caute un cuplu si sa faca schimb de parteneri pentru o partida de sex.
(ups!! ce spunea profu' de mate?!)

Ii invita la ei acasa pe Mira si Niki, un cuplu cu experienta in schimbarea partenerilor. Cel putin, asta afirma cei doi in anunt. Insa nimeni nu este ceea ce pare a fi.
Exact atunci cand atmosfera este mai incinsa intra un hot inarmat. Acesta a fost angajat pentru a fura colita din '31 a lui Mihu, mare pasionat de timbre.

Personajele sunt absolut normale: se cearta, se impacata, se impusca, se apara, se iubesc.
Si bomba: Mira, timida bomba sexy, pentru ca si ea este pasionata de timbre ii face hotului o propunere.

Un spectacol plin de umor, despre care a scris si Emil Calinescu aici.

Din spectacolele Liei Bugnar am mai vazut si mi-au placut:
Oase pentru Otto
7 dintr-o lovitura
Spectacolele pot fi vazute in cadrul proiectului Teatrul nu este o cladire.


O piesa desantata 
si un pub desantat.
B52 nu cred ca este locul potrivit pentru a pune in scena un spectacol de teatru. De la intrare pana la .. scena, nimic nu te face sa te simti .. sa spunem .. teatral.

Mi-a placut jocul scenic al Ilincai Manolache si cel al lui Marius Manole.
Atat cat am putut sa-l vad. Pentru ca m-am simtit ca la scoala, cand profesorul sta pe scaun la catedra si explica lectia, iar eu din penultima banca nu-l vad. Asta ca tot v-am spus de proful meu de mate.
Imi plac spectacolele de teatru in pub, imi plac pentru atmosfera degajata, primitoare. Godot Cafe Teatru, Green Hours s.a. Insa B52 e fain ca pub si atat. (Si nu va indemn sa nu mergeti acolo la spectacole! Ba chiar cred ca veti merge acum tocmai pentru a vedea si voi cum e, daca nu ati fost deja.)
Stiu .. teatrul nu e o cladire .. poti juca teatru oriunde. Chiar si in B52. Spectacolul conteaza mai mult, trairile pe care ti le ofera.


Spectacolul mai poate fi vazut pe 28 februarie in Godot Cafe Teatru.

Lacatele dragostei

De Ziua Indragostitilor, Teatrul Masca ii asteapta pe indragostitii de toate varstele sa prinda doua lacate in gard si sa arunce cheile. Iubirea lor va fi vesnica.

Povestea din Militari, pe care am aflat-o la Teatrul Masca, spune asa:

Emilia si Constantin.
Amandoi s-au nascut si au crescut in Militari.
S-au placut din prima clipa si amandoi si-au spus ca viata ii va pastra mereu impreuna!
Parintii s-au impotrivit si ..  Emilia si Constantin au fost nevoiti sa plece departe.
In seara dinaintea plecarii, s-au dus la batranii chinezi care vindeau lampioane de hartie si alte jucarele. Batranul chinez a luat doua lacate, le-a dat tinerilor si le-a spus:
- Prindeti lacatele in toartele lor si sa le ingropati acolo, pe maidanul de langa biserica. Cand veti putea veni inapoi, iar lacatele vor mai fi acolo si nu vor fi complet distruse de vreme, sa stiti sigur ca dragostea voastra a invins vointele potrivnice.

Regasindu-se dupa 30 de ani, in cartier, au mers sa dezgroape lacatele. Le-au gasit neatinse de vreme.

Iubirea lor a invins timpul.
De atunci au trait impreuna ..


Frumos..


Iubirea invinge timpul. Iubirea invinge orice, oricat de greu ar fi, oricat ar durea .. doar sa fie sincera si amandoi sa-si doreasca ca iubirea lor sa invinga.

joi, 13 februarie 2014

Endless love

Pentru ca suntem in luna iubirii, sa ne gandim putin cum ar fi sa ne indragostim pentru totdeauna?
Dar oare exista pentru totdeauna?



David (Alex Pettyfer) si Jade (Gabriella Wilde) sunt doi tineri indragostiti care provin din medii de viata diferite.
Jade este o fata de familie buna, pe cand David provine dintr-o familie destramata si cu putine posibilitati.
Jade si-a pierdut fratele la o varsta frageda si odata cu el si-a pierdut adolescenta. Acum ea invata sa traiasca din nou, se indragosteste, isi descopera adolescenta pierduta si vrea sa-si petreaca toata vara alaturi de David, in ciuda piedicilor puse de tatal ei.

Este ceva mai frumos decat iubirea? Nu cred.
Dar ce faci atunci cand familia este impotriva iubirii voastre? Lupti sau fugi?

Iubirea se simte si nu te intreaba daca esti pregatit pentru ea; se traieste, e dulce si amara, te ridica si te doboara..(si uite cum am facut si rima). Uneori, iubirea este mai mare si mai puternica atunci cand exista ceva sau cineva impotriva. Lupti cu toate armele pe care le ai, esti dispus sa faci orice pentru iubirea ta si nimic nu mai conteaza.


Filmul "Endless love" este distribuit de Ro Image 2000, in cinematografele din Romania din 14 februarie. Foarte bine aleasa data premierei pentru Valentinii si Valentinele noastre.
O drama romantica in regia Shana Feste, bazat pe romanul lui Scott Spencer.

S-a facut auzita pentru Dvs. Kristina, sora Ralucai.

Academia vampirilor

Cristian Alexandru a fost la Academia Vampirilor. Nu i-au supt sangele, nu l-au lasat fara puteri, ba chiar i-au daruit o carte si l-au captivat. Il las pe el sa va povesteasca mai multe. 

O eludare a realitatii sustinuta de dhampiri, moroi, strigoi. O pledoarie pentru fictiune, nu in ultimul rand...o comedie. Cam greu de crezut, nu e asa...?

Printesa moroi Lissa Dragomir (Lucy Fry) si dhampirul sau, prietena sa Rose Hathaway (Zoey Deutch) isi cauta linistea in lumea reala. Dar intre lumea reala si Academia Vampirilor este doar o padure deasa. O padure din Montana, salasluita de strigoi, dusmanii cei mai de temut ai moroilor. 

Lissa si Rose sunt sensibile si le leaga o prietenia adevarata, sunt mereu alaturi una de cealalta, indiferent de ceea ce li se intampla. 
Eterna tema a luptei intre bine si rau atinge o alta fateta, transpusa de eroi fictivi, care isi disputa intaietatea.
Ca intotdeauna binele invinge, dar victoria nu este definitiva, puterile raului fiind nebanuite.


Daca ar fi sa aduc un element negativ acestui film..unele scene ce se doreau palpitante, pline de suspans se transformau in scene de comedie, poate nu atat de potrivite acestui film.


Regia: Mark Waters
Filmul "Academia Vampirilor"  are premiera in Romania in 14 februarie, fiind distribuit de Ro Image 2000.

miercuri, 12 februarie 2014

The Monuments Man

The Monuments Man este adus in cinematografe de Odeon Cineplex, din 14 februarie.
Filmul are la baza o poveste adevarata.
Regia: George Clooney
Distributie: George Clooney, Matt Damon, Bill Murray, John Goodman, Jean Dujardin, Bob Balaban, Hugh Bonneville, Cate Blanchett


Frank Stokes (George Clooney) descopera un complot al lui Hitler de a pune mana pe cele mai valoroase picturi si sculpturi ale Europei. Hitler este obsedat de un muzeu fabulos, mare si bogat in opere de arta, doar al sau.

Sapte iubitori de arta (restauratori, curatori, artisti, istorici) decid sa plece pe front in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial pentru a salva capodoperele artistice furate de nazisti pentru muzeul lui Hitler.
Acestia au o varsta si nu mai sunt in forma, insa sunt dispusi sa-si riste vietile pentru operele de arta.
Merita? Ei sustin ca da. Pentru ca trecutul, istoria si valorile unui popor sunt importante.


Foarte interesanta ideea filmului. Tocmai de aceea cred ca putea sa fie un film mai antrenant. Nu este un film care sa te captiveze din punct de vedere al aventurii si adrenalinei, nu simti tensiunea, nu te tine cu sufletul la gura.
Umorul si micile ironii sunt prezente la datorie. Iar franceza vorbita de James Granger (Matt Damon) este fabuloasa; mi-a placut enorm, desi eu nu vorbesc deloc franceza.


Stiati ca: Hitler era inclinat catre arte si la 18 ani visa sa ajunga pictor? Poate acum o sa intelegeti mai bine obsesia lui pentru propriul muzeu cu opere de arta.

luni, 10 februarie 2014

The Lego Movie

Marea aventura Lego este prima animatie 3D in care piesele Lego prind viata. Tot ceea ce vedem este facut din piese Lego: oceanul din piese Lego, valurile mari ale oceanului, corabia piratilor, zgarie norii, Vestul salbatic etc. Efectele speciale sunt extraordinar de faine in aceasta animatie.

Profetia spune ca intr-o zi cineva special va gasi piesa de rezistenta si va salva lumea Lego. Se spune ca acest cineva special este un arhitect desavarsit, creativ si curajos.


Lord Business conduce universul Lego si el vrea sa distruga lumea. 

Emmet este un simplu muncitor, care respecta cu strictete regulile si nu iese in evidenta cu nimic. Intr-o zi banala, Emmet gaseste absolut intamplator piesa de rezistenta. 
BadCop, influentat de Lord Business, incearca sa-i ia piesa de rezistenta si sa scape de Emmet. WildSpirit intra in aventura si il ajuta pe Emmet sa fuga. 

Se pare ca Emmet este acel cineva special pe care lumea Lego il astepta. Doar ca Emmet nu este deloc creativ, nu stie sa construiasca nimic deosebit, pentru ca el nu iese din cuvantul fiselor de instructiuni. 
Universul Lego este un mare pericol, astfel ca Emmet este ajutat in aventura sa de a salva lumea de eroi precum: legendarul Batman, pisicuta unicorn Unikitty, Vitruvius - vrajitorul si evident WildSpirit (Lucy). 


In final avem si o lectie importanta de invatat: uneori este bine sa renunti la instructiuni, sa fii creativ si sa-ti salvezi lumea in stilul tau caracteristic. 


Si poza .. pentru ca vedetele noastre au dat glas personajelor Lego .. si au fost prezente la vizionarea de presa. 
The Lego Movie, film de animatie 3D, pentru toate varstele, distribuit de MediaPro Distribution din 14 februarie in cinematografe. 


Stiati ca sunt fana lego si am masinuta mea lego pe birou? Ei bine, acum vreau si un cactus lego si mai mult de atat .. vreau lumea mea Lego.
Acum stiti ce sa-mi luati de 1 iunie, da?

duminică, 9 februarie 2014

Rendez-vous

O femeie cand se uita in oglinda, goala, vede un barbat. 

Femeia are o singura varsta: tanara. 

(Musatisme) 





Spectacolul "Rendez-vous" este un colaj de texte scrise de Tudor Musatescu si interpretate de Rodica Popescu Bitanescu, intr-un adevarat one woman show, pe scena Teatrelli.
Texte precum "Scrie, domnule grefier", "Didina Coscovete", "Domnule comisar", "Declaratiune" s.a. sunt ironii fine la adresa prostiei si a inculturii.

Am ras copios - in special la "Musatisme" - si am petrecut o seara frumoasa alaturi de Rodica Popescu Bitanescu, la Teatrelli.
Mi-a placut mult si melodia interpretata de Rodica Popescu Bitanescu, textul melodiei fiind scris special pentru acest spectacol de catre actrita.



Nou deschis in Bucuresti, in Piata Lahovari nr.7, Teatrelli ofera spectacole de teatru, muzica si dans, sustinute de mari nume ale scenei romanesti. Un loc placut, primitor, unde te simti confortabil, esti relaxat si traiesti alaturi de personaje povesti de viata.


sâmbătă, 8 februarie 2014

Nymphomaniac: volume II

Povestea nimfomanei Joe (Charlotte Gainsbourg) continua. Tot pe capitole, frumos ordonata, doar ca putin mai lent fata de primul volum.
Nymphomaniac: volume II, in regia Lars von Trier, din 7 februarie in cinematografe, film distribuit de Independenta Film.

Pentru cei care nu au citit, sau au uitat intre timp, am scris de Nymphomaniac: volume I aici. Intr-o zi, Joe este gasita lesinata de un barbat, pe nume Seligman. Acesta o ajuta sa-si revina, iar Joe incepe sa-i povesteasca despre ea si viata ei.


In acest al doilea volum aflam si parte din povestea de viata a lui Seligman (Stellan Skarsgard), iar finalul filmului devine oarecum previzibil din acest moment.
Intelegem cum a ajuns Joe lesinata, acolo intre blocuri unde a gasit-o Seligman. Aflam ce s-a intamplat si de ce si parca ne doare durerea ei. A fost mama, a fost iubita, dorita; insa a vrut mai mult, a cautat perfectiunea, limita suprema. Si-a dorit cel mai frumos si colorat apus de soare.
Si-a deschis o afacere ilegala - o afacere care ii aduce foarte multi bani pentru ca face bine ceea ce face, avand o bogata experienta in materie de barbati. Doar ca intr-o zi, prin intermediul acestei afaceri, ajunge la usa lui. Jerome (Shia LaBeouf) a fost iubitul ei, primul barbat din viata ei si tatal copilului ei.

In final, Joe ne da o lectie de viata. Onoare si vointa. Vointa unei femei este foarte puternica; atunci cand isi propune ceva, nimic nu o poate determina sa nu isi duca planul la capat.
Dupa ce a facut sex cu n barbati, decide sa-si vindece nimfomania, sa-si vindece dependenta de sex. Chiar din acel moment. Nu mai exista compromis, nu mai exista nimic altceva. Joe si noua ei viata.


Pe 6 februarie a inceput Berlinare - Berlin International Film Festival. Publicul festivalului va fi primul care poate viziona versiunea necenzurata a Nymphomaniac: volume I. Proiectie va avea loc inafara competitiei.
Independenta Film va aduce in Romania doua din filmele de la Berlin: In order of disappearance (film in competitia oficiala) si Dans la cour (film in afara competitiei).

vineri, 7 februarie 2014

Feromonii

Feromonii sunt hormonii atractiei sexuale. Suficient de puternici, feromonii determina anumite reactii ale celor din jur si au un rol extrem de important in comunicarea sexuala. 


Marian si Mariana 
Cei doi s-au intalnit in parc si se afla prinsi in capcana dragostei. 
Ea - profesoara de pian;
El - proaspat iesit din inchisoare. A fost inchis pentru trigamie. 8 ani. 

Doua tabere de feromoni. Total diferiti. Feromonii ei si ai lui. Feromonii ei - veseli, cu pofta de mancare, cu spirit de joc. Feromonii lui - speriati, retrasi, antisociali. 
Asistam la un trasfer de feromoni intre cei doi, un transfer cu muzica si haz. 

Este un spectacol light, te amuza usor si te face sa te gandesti de ce doi oameni  total diferiti sunt atrasi unul de celalat? 


Spectacolul Feromonii, de Theo Herghelegiu, se joaca pe scena In Culise Teatru Pub. 
Regia: Cristian Bajora. Interesanta viziunea regizorului in privinta feromonilor: micuti, draguti, cu sentimente si dorinte.

In Culise Teatru Pub este un teatru altfel, un spatiu placut .. poti sa stai relaxat la un pahar de bere/suc/ceai etc si sa razi cu pofta sau sa te gandesti adanc mult timp dupa spectacol la tema abordata. Texte noi, proaspete, scrise parca special pentru In Culise..te asteapta sa te regaseste printre randuri, sa te regasesti in situatiile descrise sau in personaje.

joi, 6 februarie 2014

RoboCop

Crima are un nou inamic. 
RoboCop


Suntem in anul 2029. In stilul sau caracteristic, Samuel L. Jackson ne prezinta tehnologia viitorului.

Omnicorp este leader in robotica in America. Dronele create de acestia sunt folosite de fortele militare. Compania isi doreste sa se dezvolte si sa impanzeasca lumea cu drone si roboti. Dar populatia statelor unite este reticenta, oamenii se tem de roboti; vor suflete, sentimente, constiinta.
Raymond Sellars (Michael Keaton), directorul companiei Omnicorp, gaseste o oportunitate:
We gonna put a man inside a machine. 


Alex Murphy (Joel Kinnaman) este un politist care lupta impotriva infractiunilor si a coruptiei din Detroit.
In urma unui tragic accident, Alex Murhpy are sansa, sau nesansa, sa fie omul din interiorul unei masinarii.

Dr. Norton (Gary Oldman) este cel care se ocupa de Alex Murphy. Total implicat in proiect, Dr. Norton afirma: "Elementul uman va fi intotdeauna prezent. Compasiunea, teama, instinctul se vor interfera intoteauna in sistem."
Cand RoboCop/Alex Murphy se intoarce in locul tragic al accidentului sau, intervine liberul arbitru si lucrurile nu merg conform planurilor lui Sellars.


Filmul RoboCop, in regia lui Jose Padilha, este distribuit de Forum Film Romania, din 7 februarie in Romania.

duminică, 2 februarie 2014

comedie pe intuneric

de Peter Shaffer

Ea - Carol
El - Brian

Ea, fiica de colonel.
El, un artist inca nedescoperit.

Ea il iubeste si viseaza la o casatorie frumoasa.
El se foloseste de ea pentru a expune operele sale, prin intermediul influentelor colonelului.

Intr-o seara linistita de duminica, cei doi ii asteapta in vizita pe colonel si pe Franz B. - milionarul care poate va cumpara operele de arta ale lui Brian. Se gandesc sa imprumute ceva mobilier de la vecinul plecat, pentru a-l impresiona pe colonel.

Deodata, o pana de curent genereaza un lant de situatii comice. Administratorei imobilului (o domnisoara batrana) ii este teama de intuneric si isi face aparitia la cei doi in apartament. Vecinul se intoarce mai devreme din calatorie - iar cei doi il poftesc in apartament, in ideea de a muta inapoi mobilierul imprumutat, cat sunt inca pe intuneric.

 Si ca sa fie toate si mai frumoase apare Clea, fosta-actuala iubita a lui Brian. Genial. 


O comedie usor amara, care demonstreaza ca oricare din noi poate sa fie captiv intr-o zi, in viata reala, intr-o astfel de comedie pe intuneric.


Petrecere cu mama

de Veronica A. Cara

Se pare ca nu sunt mondena, pentru ca nu auzisem pana acum de Veronica A.Cara. Dar a ajuns la mine ultimul ei roman Petrecere cu mama. (editura Polirom, 2004).

Cezar fura secretele oamenilor pentru a-i proteja de ei. Pentru ca si Cezar are un mare secret. Un secret pe care a vrut sa-l uite, insa acesta i-a dictat miscarile, actiunile, dorintele.

Este un roman despre secrete, despre oameni, despre dorinte. Un roman care intriga si tulbura.

sâmbătă, 1 februarie 2014

Revizorul cu Malaele


                        Horatiu Malaele 
fotografie realizata de Emil Calinescu, blogger. 

Nu aveti 3-400 de ruble cu imprumut? Mi s-a intamplat un lucru groaznic: mi-am uitat portofelul .. 


Revizorul 
de N. V. Gogol 

regia: Horatiu Malaele


Intr-un orasel de provincie se anunta vizita unui revizor din Petersburg. Intreg oraselul se pregateste, primarul (George Mihaita) ii instruieste pe fiecare in parte si incearca sa-si construiasca o poveste laudabila.
Dar un simplu functionar din Sankt Peteresburg este confundat cu revizorul. Fara un ban in buzunar, cu hainele rupte pe el, "revizorul" este gazduit chiar acasa la primar.
Pe rand, administratorul spitalului, dirigintele postei, judecatorul, inspectorul scolar incearca sa-l impresioneze pe "revizor" (Horatiu Malaele), mituindu-l si vorbind de rau pe ceilalti.
Cei doi mosieri m-au impresionat in mod deosebit. Impacati cu ei insisi, cei doi mosieri erau pur si simplu fericiti ca traiesc. Si se pare ca l-au impresionat si pe revizor.

Functionarul este constient de faptul ca oamenii il cred altcineva si trebuie sa plece inainte sa-si dea seama cineva ce se intampla.


Spectacolul "Revizorul" se joaca pe scena Teatrului de Comedie incepand cu anul 2007 de fiecare data cu sala plina. Si se joaca in doua distributii: Horatiu Malaele si Stefan Banica Jr.
"Revizorul" este un spectacol viu, o poveste despre coruptia functionarilor, despre oameni si valori, despre fiecare din noi.
De ce radeti? De voi radeti!