luni, 17 februarie 2014

Femei in miscare

Femei in miscare
dupa Donald Margulies
regia: Cristi Juncu si Vlad Zamfirescu 
distributia: Diana Cavaliotti, Andreea Vasile 


Cand am auzit prima oara titlul spectacolului - Femei in miscare - m-am gandit la Germania. Aici, in centrul oraselului Hilden este un monument care infatiseaza o femeie in miscare. 


Femeia si-a facut cumparaturile si alearga spre casa, sa isi termine treburile gospodaresti. Este femeia viitorului, totodata mama, sotie, angajata si are nevoie de mai multe picioare pentru a face totul cat mai bine pentru cei din jur. 

Dar nu, monumentul nemtesc nu are nicio legatura cu spectacolul Femei in miscare pus in scena de Teatrul Rosu. Sunt atatea moduri de a vedea o femeie, de a-i asculta povestea. De a aprecia si respecta femeia, eterna poveste. 

Scena Music Club, o vacanta si o poveste. 
Doua femei total diferite pleaca impreuna in vacanta in Caraibe. 
T.(Diana Cavaliotti) este femeia intelectuala, ii place sa citeasca in fiecare seara cate o carte. M.(Andreea Vasile) viseaza sa fie o Pretty Woman, asemeni Juliei Roberts. 

Plaja. Soare. Un cocktail, dans, barbati, un secret cu si despre colegul de la xerox pe care il plac ambele femei. Si .. avionul de intoarcere. 

Mi-a placut mult faptul ca pe parcursul spectacolului T. si M. implica publicul in poveste, interactioneaza cu cei din sala. Noi eram oamenii de la piscina, noi eram ceilalti pasageri din avion..Frumos.  


Spectacolul este o comedie spumoasa, care ilustreaza aspecte importante din viata noastra, a femeilor. Vacantele trebuie sa fie relaxarea perfecta. Noi trebuie sa stralucim si sa fim placute de toti cei din jurul nostru. Sa provocam, sa fim provocate si sa ne simtim bine. Meritam asta.

imagini spectacol: pagina de facebook Teatrul Rosu

Niciun comentariu: