sâmbătă, 15 februarie 2014

Carnage

Piesa "Carnage" este o productie proprie Puzzle de teatru independent.

Distributia: 
Veronique (Vera) - Alexa Istrate, 
Michelle - Ciprian Nemesiu, 
Anetta - Claudia Prec, 
Alain - Andrei Seusan; 

Regia: Ciprian V. Nichita

Dupa o piesa scrisa de Yasmina Reza



Doua cupluri se intalnesc pentru a rezolva conflictul dintre copiii lor. 
Totul este atat de simplu. Baiatul lui Veronique si a lui Michelle l-a lovit cu un baston pe baiatul Anettei si a lui Alain. I-a spart 2 dinti. Parintii par a ajunge la o rezolvare amiabila si spectacolul pare a se apropia de final.

Dar aparentele sunt intotdeauna inselatoare. 

Vera este o femeie pacifista, care vrea sa-i modeleze pe ceilalti, sa-i ajute sa fie mai buni, sa-i educe. Mama isi doreste ca Ferdinand - baiatul Anettei - sa vina sa-si ceara iertare de la Bruno al ei. 

Discutia aparent banala ascunde frustrarile, nemultumirile si neimplinirile fiecaruia. 
Un pahar de alcool si relatiile de cuplu devin transparente. 


Interesanta abordarea casniciilor aparent fericite, dar care ascund adevarate probleme. Ascunzi ceea ce te doare in spatele unui zambet sau in spatele tacerii si iti faci mai mult rau. Nu esti multumit, nu iti mai place nimic, nu mai crezi in tine sau, mai rau, in cel de langa tine. 
Fiecare este unic si are stilul sau si chiar daca nu sunt suflete pereche sunt impreuna intr-o relatie/casnicie si trebuie sa comunice, sa se inteleaga, sa se ajute. 
Insa convorbirile telefonice ale lui Alain o aduc la disperare pe Anette si ajunge sa faca un gest necugetat. De asemenea, Vera il considera un criminal pe Michelle deoarece a aruncat pe strada hamsterul fiicei lor. 


Trebuie sa recunosc ca eu am mai vazut aceasta piesa in doua distributii diferite, la doua teatre diferite. 
Insa ceea ce am vazut in Puzzle mi-a placut mult. 
In atmosfera primitoare a pub-ului, personajele parca vin mai aproape de tine. Trairile sunt mai puternice si te regasesti in sentimentelor for frumoase, in frustrarile lor, in povestea lor de viata. 
Este un spectacol original, cu un decor modern, frumos. Si intregul Puzzle este interesant, un perete acoperit de articole de ziar, un perete cu un mesaj deosebit act, play, enjoy, be naughty, dream. 
The art of simplicity is a puzzle of complexity.

Despre premiera oficiala a spectacolului Carnage, din Puzzle, a scris si Andrew

Niciun comentariu: