sâmbătă, 4 octombrie 2008

coffee in the morning

Cati dintre voi beau cafea dimineata? Si cati dintre voi isi fac un 3 in 1 doar pentru a fii mai usor?Dar are acelasi gust de cafea adevarata? la filtru? un expresso? sau la ibric?
nuuuuuuuu



Eu nu beau cafea in fiecare dimineata, insa atunci cand beau vreau o cafea tare, aromata, adevarata, nu un pliculet cu mult zahar si conservanti. Un vechi proverb turcesc spune: "Cafeaua trebuie sa fie neagra ca noaptea, tare ca moartea dar dulce ca iubirea".

Daca va uitati pe www.marketonline.ro, o sa vedeti ca veti gasi cateva oferte interesante la cafetiere in cadrul categoriei de produse electrocasnice. La serviciu sau acasa, va recomand cafetiera cu filtru permanent, cu o capacitate de 10 cesti, 1000 W si cu un design modern de la Bosch. Sau de ce nu aceasta cafetiera poate fi un cadou irezistibil pentru cineva drag.

Primele plante de cafea au fost aduse pe coastele Marii Rosii din Africa.La inceput cafeaua era considerata aliment si nu bautura. Triburile est-africane macinau boabele crude de cafea si erau consumate de razboinicii tribului pentru a avea mai multa energie in timpul luptelor.

Una din frumoasele legende ale cafelei este cea a unui calugar musulman care a fost condamnat de catre dusmanii lui sa rataceasca prin desert si astfel sa moara de foame. In delirul sau, calugarul a auzit o voce care ii spunea sa manance fructele dintr-un arbore de cafea din apropiere. Calugarul a incercat sa inmoaie fructele in apa si apoi a baut lichidul acela. Interpretand supravietuirea si energia sa ca pe un semn de la Dumnezeu, s-a intors la ai sai si a raspandit credinta si reteta acestei bauturi.

Cu ajutorul etapei 3 a concursului pcnews - superblog2008 am putut sa va recomand acesta super cafetiera; insa nu ma opresc aici si vreau sa va mai vand un pont: reteta cafelei mexicane.

125 ml cafea instant
80 ml de sirop de ciocolata
250 ml lapte
1 lingurita de vanilie
1 lingurita de chimen
1 l de apa
60 ml zahar brun
frisca si chimen pentru ornare


Puneti cafeaua si chimenul intr-un filtru de cafea (cafetiera de pe marketonline este perfecta) si puneti apa in dispozitivul special al filtrului. Intr-un vas mic, combinati zaharul brun cu siropul de ciocolata si laptele.

Puneti amestecul la foc pana se dizolva zaharul. Adaugati cafelei deja preparate o lingurita de vanilie. Puneti cafeaua in cesti (6 cesti de cafea pot fi preparate) si garnisiti-o cu frisca si chimen.

;)

Niciun comentariu: