luni, 29 martie 2010

Il Maestro

Povestea unui mare geniu, in regia lui Radu Mihaileanu.
"Le Concert"
Un film plin de emotie. Un film despre idealuri si curajul de a le indeplini.
Un film despre spaima de adevar.


Andrei Filipov este om de serviciu la Teatrul Bolsoi, Moscova.
Cu 30 de ani in urma era il Maestro, cel mai mare dirijor al Rusiei. Umilit de regimul politic pentru ca nu vrea sa scape de evreii din orchestra sa, este nevoit sa se retraga din activitate, renuntand la marele sau vis: acela de a canta Concertul lui Tchaikovsky pe una din marile scene ale lumii.
Intr-o seara, in timp ce facea curat in biroul directorului Teatrului Bolsoi, se primeste un fax. Curios, Andrei Filipov citeste faxul. Opera Chatelet din Paris invita orchestra Bolsoi pentru un recital la Paris. Filipov nu sta prea mult pe ganduri, ia faxul, ii sterge orice urma, si porneste demersurile pentru concertul de la Paris. Ajutat de prietenul sau Sasha Grossman, violonist evreu, reuseste sa gaseasca o parte din fostii sai interpreti in orchestra si sa-i convinga sa cante impreuna la Paris.
Orchestra lui Filipov ajunge la Paris, nu inainte de a avea anumite pretentii pentru sustinerea concertului, cum ar fi de exemplu: violonista Anne-Marie Jacquet sa cante alaturi de ei.
Anne-Marie nu si-a cunoscut niciodata parintii, iar Filipov stia adevarul despre acestia. Tocmai de aceea isi doreste atat de mult sa o aiba alaturi in concert.


Anne-Marie Jacquet este fiica fostei soliste a orchestrei lui Filipov, Lea. Iar modul cum aflam acest lucru in timpul concertului este impresionant.

Intregul film este impresionant, plin de emotie, cum spuneam mai sus; si totodata plin de umor: scenele in care tiganii falsifica pasapoarte in aeroport, chiar in fata politistilor; nunta ruseasca; s.a.

4 comentarii:

Momo spunea...

miauuu

de unde ai luat filmul? miauuuu

tot de pe linkul ala care l mine nu merge?

miauuu

raluka spunea...

pe asta l-am vazut in cinema...
nu il gasesc pe nici un site, nici pe dc, nici pe torrent:( ca as vrea sa-l revad, desi l-am vazut acum 2 zile

Momo spunea...

aaaa
ma miram eu sa,l fi gasit pe net,,pt ca si eu de cateva luni tot il urmaresc sa,l prind pe net,,si nu am gasit nimik,,,:-<

Bogdan spunea...

@ momo: incearca aici