vineri, 28 mai 2010

poate candva voi redeveni acea deosebita U.

daca va fi sa fie...

wherever you go
whatever you do
I will be right here
waiting for you

e doar o melodie,
doar niste vorbe care mint frumos

nu, eu nu te voi astepta o viata, dragule...

nu pot astepta sa iti dai seama ce-ti doresti,
nu pot astepta sa fii omul angajamentelor,
nu pot astepta sa iti vindeci frustrarile,
nu pot astepta sa realizezi cine pot fi eu pentru tine...

imi voi trai viata mai departe,
asa acum vreau, asa cum simt,
nu voi uita niciodata sa simt cat imi esti de drag;

dar asta nu ma face sa ma inchid in mine,
sa nu mai cred,
sa nu mai iubesc,
sa nu mai traiesc...


atunci cand vei stii...ai grija sa nu fie prea tarziu...pentru acea deosebita U.

13 comentarii:

Bogdan spunea...

frumos zice dl Marx. dar altcineva mai zicea it's now or never...

raluka spunea...

now or never...true...dar acest now poate fi o zi - doua - o luna ... intr-un final va fi prea tarziu, rezulta never:P

Bogdan spunea...

asta doar daca ne referim la o persoana anume. nimeni nu traieste singur. si nimeni nu traieste 1000 de ani...

Momo spunea...

nimeni nu traieste singur? dar de unde stii? ai umblat atat de mult incat sa poti declara asta?

raluka spunea...

probabil e acel nimeni din cei dispusi sa faca un compromis mare nu traieste singur... sunt persoane care nu pot concepe cum ar fi sa traiasca singuri si atunci fac orice numai sa nu ramana singuri; si sunt persoane care accepta singuratatea oricat nu le-ar placea , si sunt persoane carora chiar le face placere sa fie singuri...si si si...

Mihai spunea...

Un om poate fi singur daca nu se iubeste pe sine. Un om trebuie sa se iubeasca pe sine. Apoi sa-i iubeasca pe toti ceilalti. Apoi sa iubeasca pe cel (cea) care ii va deveni sot/sotie.

raluka spunea...

@Mihai: nu sunt de acord cu tine. un om poate fi singur tocmai pentru ca se iubeste pe sine, si pentru ca cei din jurul sau nu ii fac bine ci rau, si atunci alege sa fie singur. decat sa traiesc alaturi de cineva care nu tine la mine, sau care tine dar nu arata, sau care tine dar e violent sau sau sau...mai bine singura:P numai k sunt f putine persoane care aleg calea asta, prefera sa suporte multe oribilitati decat sa accepte singuratatea (dar deja am intrat in alte subiecte si nu e cazul) ;) fiecare traieste viata pe care si-o alege in functie de personalitatea sa

Mihai spunea...

Daca un om nu se accepta pe sine insusi, nu poate accepta nici pe altcineva.
Apoi omul trebuie sa-i iubeasca pe toti ceilalti, indiferent ca unii ii fac rau si altii bine. Trebuie sa fie capabil sa ajute si pe cel ce i-a gresit. Dar mai ales trebuie sa accepte ca oricat de mult bine, ajutor si iubire ar oferi, unii nu vor putea sa o aprecieze si sa raspuunda la fel (tocmai ptr ca nu se iubesc nici pe sine). Bineinteles ca omul trebuie sa se indeparteze de acestia care ii vor cauza neplaceri, si sa stea mai mult cu cei pe care ii simte ca pot fi mai apropriati.
Apoi dintre cei putini care raspund la fel, omul va putea alege si pe cel/cea caruia/careia ii va oferi in intregime inima sa.

raluka spunea...

nu este vorba ca un om nu se accepta pe sine, tocmai, se accepta si se iubeste pe sine, si de aceea se indeparteaza de cei care ii fac rau...nu-i poti iubi oe toti ceilalti, nu-i poti ajuta pe toti ceilalti...cei care au o personalitate (puternica) ii ajuta doar pe cei care merita si stiu sa se detaseze de tot si toti cei care le fac rau si indiferent ca asta duce la singuratate nu ezita sa ajunga singuri daca asta inseamna binele lor personal;)

Mihai spunea...

Cei care ii ajuta doar pe cei care merita NU au o personalitate puternica. Cel care poate sa ajute si pe cei care i-au gresit, este cel puternic. A-i ajuta (punctual) nu inseamna sa te si aproprii de ei asa cum ai face-o fata de cei care merita afectiunea ta. Ci pur simplu sa le rezolvi o problema, dupa care tu iti vezi de viata ta, pentru ca oricum nu le mai poti acorda incredere.

raluka spunea...

discutia la care am ajuns in commenturi, nu doar cu tine,Mihai, nu are nici o legatura cu acea U. si cu ceea ce am vrut eu sa exprim in articol...buuun, deci: exista cazuri(crede-ma!!) in care persoane care ti-au facut rau, par a avea nevoie de ajutorul tau, dar este doar un viclesug pentru a continua sa-ti faca rau atunci cand te apleci sa ii ridici. pentru ca in acel moment esti vulnerabil, slab si ei te pot rani in continuare sau din nou. deci: eu raman la ideea mea, pe care am invatat-o de la viata, ajuta si iubeste doar pe cine consideri tu ca merita!...nu toti trebuie sa avem aceleasi idealuri, aceleasi idei si acelasi sistem...dar trebuie sa mergem mai bine asa cum credem noi ca este in interesul nostru...

Mihai spunea...

Sunt foarte de acord ca acea persoana pe care o ajuti intr-o problema din nou desi ti-a gresit, foarte probabil iti va gresi in continuare, dar tocmai aici intervine puterea omului care poate sa o faca, si anume faptul ca el o poate face complet detasat, ca si cum ar ajuta orice strain, ca si cum acea persoana nu ar fi insemnat nimic mai mult pentru ea. In acel moment, nu are ce sa se intample, pentru ca esti suficient de puternic sa nu conteze nimic pentru tine din ce va face ultrior acea persoana.

raluka spunea...

ideea este ca te astepti sa nu se fi schimbat acea persoana, si poti accepta lucrul asta si totusi ajuta o persoana; eu vorbeam de un caz real in care acea persoana se preface ca are nevoie de tine si de ajutorul tau tocmai pentru a-ti da lovitura de gratie!-ptr ca altfel nu are cum, decat atunci cand tu lasi garda jos si ii oferi ajutorul...(pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti!)