joi, 16 iunie 2011

"Azilul amantilor" la Teatrul Evreiesc de Stat

Harriet este amanta a doi barbati insurati: Gordon - om de afaceri si Alec - colonel in marina.
Harriet se foloseste de "mami" pentru a se juca cu amandoi, pentru a obtine ceea ce isi doreste (plata facturilor, a intretinerii etc) si pentru a evita ca cei doi sa se intalneasca.

Intr-o zi, Ann, prietena ei buna se intoarce din Noua Zeelanda. Plangea si era disperata si nu stia ce sa faca in urma divortului de sotul betiv - veterinar la oi.
Harriet ii povesteste despre cei doi barbati din viata ei, nu simte nicio vina, nicio remuscare si isi motiveaza faptele astfel "Daca iei un taxi din cand in cand, nu inseamna ca trebuie sa-ti vinzi masina." (o metafora dulce-amara pentru amanta = taxi si sotie = masina)

In timp ce fetele stau la povesti, vine Gordon - vaitandu-se ca si-a rupt piciorul. Nu mai poate calca, si trebuie sa ramana la Harriet. Isi suna sotia, ii spune ce i s-a intamplat si ca ramane internat la o clinica.
Harriet insa nu stie cum sa scape de el, pentru ca urmeaza sa vina Alec.
Si acesta nu intarzie sa apara.

Cum amandoi stiau de existenta sotului lui Harriet, "Bob cel nebun" care nu era in tara, Ann vine cu ideea salvatoare: ii spune lui Gordon ca Alec este sotul Harrietei; ii spune lui Alec ca Gordon este sotul ei si il roaga pe acesta ca sa se dea drept sotul cel nebun al lui Harriet.

Toate bune, frumoase si haioase, soneria suna din nou...
sa fie "mami"?
In nici un caz...este sotul betiv al lui Ann.
Soneria din nou..
si este sotia lui Gordon, care a venit la acesta la clinica sa vada cum se simte.

Din nou soneria,
sotia lui Alec, care angajase un detectiv de ceva vreme, sa vada unde isi petrece el timpul...
Alec gaseste scuza perfecta: vine la "clinica" la tratament, pentru probleme cu coloana.


Cei doi barbati parasesc "clinica" impreuna cu sotiile lor; iar cele doua prietene raman cu "doctorul clinicii" - sotul betiv al lui Ann.

3 comentarii:

Bogdan Nicolae spunea...

și uite așa putem vedea cu câtă naturalețe poate minți o femeie. atâtea probleme, atâtea răsturnări de situație... cert e că lui Harriet îi cam plăceau plimbările lungi și dese cu taxiul. refrenul ei preferat este "it's gonna be a bumpy ride".

raluka spunea...

da, dar mintind cu naturalete de multe ori mintim tot pentru binele vostru:P

Bogdan Nicolae spunea...

daaa... din păcate am văzut piesa și nu am văzut partea bună a faptului că ea mințea. aaa, poate că se mai relaxau și ei luând câte un taxi din când în când, nemaifiind stresați la volan. mă refer la partea bună pentru ei.