miercuri, 28 martie 2012

Testul desertului

Un test din psihologia relationala. L-am gasit dimineata intr-o revista online, garbo.ro, si mi s-a parut interesant.
Asadar, am plecat intr-o calatorie imaginara prin desert, ca sa aflu mai multe despre mine, despre iubirile mele, despre viata mea.

1. Te afli intr-o calatorie in desert si scopul tau este acela de a ajunge in oaza. Este un drum lung si anevoios, iar desertul nu este intotdeauna prietenos.  Ai voie sa iei cu tine anumite obiecte personale si provizii pentru calatoria ta. Cate perechi de incaltaminte iei cu tine?

Pe langa cea pe care o port, una singura. 

2. Dupa zile intregi de mers prin nisip si pustiu, in fata ta se intrevede oaza mult dorita. Ai doua variante de drum pentru a ajunge la aceasta oaza. Primul drum este un drum scurt, prin nisip, monoton, cu acelasi peisaj dezolant de pana acum, care te va duce direct catre oaza. Cel de-al doilea drum catre oaza nu este unul drept, ci curbat, muuuult mai lung decat celalalt. De-a lungul lui insa se pot zari palmieri si dune spectaculoase. Ce drum alegi pentru a ajunge la oaza? Drumul scurt, direct si banal, sau drumul lung, curbat si spectaculos?

Drumul lung, curbat si spectaculos. (Printre obiectele personale pe care le am cu mine in calatorie, asa cum se spune la punctul 1. este si aparatul foto. Cum sa nu aleg drumul spectaculos si sa fac si cateva fotografii?)

3. Ai ajuns la tinta calatoriei tale: oaza. In mijlocul oazei, se intinde o apa limpede si curata. Iti este sete si ai dori sa bei apa. Cati oameni vezi in oaza, indreptandu-se catre apa?
a. o suta-cateva sute de oameni
b. cativa zeci de oameni
c. unul, 2-3 oameni
d. Niciun om

Varianta c. - 2-3 oameni. 

4. In mijlocul oazei gasesti un castel, cu turnulete si ferestre, balcoane si un tunel subteran. Te hotarasti sa intri in castel. Cum faci acest lucru?
a. pe fereastra
b. pe usa
c. pe balcon
d. prin tunelul subteran

Varianta b. - pe usa. 

5. In momentul in care intri in castel constati ca este animat si populat atat de persoane de sex feminin cat si de persoane de sex masculin. Femei si barbati imbracati colorat si plini si de viata ii strabat coridoarele. La un moment dat insa, pe langa tine trece un barbat a carui figura iti este cunoscuta. Il privesti prelung si ti se pare ca seamana cu cineva anume. Cine este acea persoana din viata ta cu care seamana?

Tata. 

6. Colindand castelul ajungi intr-o camera care te surprinde. In aceasta camera se afla o masa prelunga, iar pe masa un potir ornat cu pietre pretioase, in care se afla apa. Cat de multa apa vezi in potir?


Este plin. 


Rezultate: 

1. Numarul perechilor de incaltaminte pe care decizi sa le iei cu tine reprezinta numarul iubirilor pe care le vei trai in aceasta viata inainte de a intalni persoana alaturi de care iti vei petrece restul vietii.

2. Drumul pentru a ajunge la oaza reprezinta modul in care debuteaza procesul de indragostire in ceea ce te priveste.
Daca alegi drumul scurt inseamna ca incepi sa iubesti usor, repede, pasional, fara sa stai prea mult pe ganduri. Te lasi purtata pe aripile indragostirii si te dezvalui cu totul, de la inceput.
In cazul in care alegi drumul lung inseamna ca nu te indragostesti deloc usor, ci incet, lent, lasandu-ti timp pentru a-l descoperi pe cel de langa tine. Te dezvalui cu greu celuilalt si nu permiti oricui accesul catre inima ta.

3. Apa din oaza este puntea ta de legatura cu cei din jur, modalitatea ta de a relationa cu ceilalti. Numarul oamenilor pe care ii vezi indreptandu-se catre apa ca si tine este numarul oamenilor pe care ii doresti in preajma ta si cu care impartasesti teluri/obiective/ dorinte comune.
Daca vezi o suta - cateva sute de oameni - esti o persoana extrovertita, extrem de sociabila. Esti sufletul adunarilor, un 'fluture social'. Compania a cat mai multor oameni te umple de energie.
Daca nu vezi niciun om in oaza - esti o persoana introvertita, care se simte bine in compania propriei persoane. Ai o natura singuratica, te simti confortabil in cercurile cat mai restranse si nu iti plac multimile si aglomeratia.
Daca vezi cateva zeci de oameni - esti o persoana sociabila, prietenoasa si comunicativa, si de obicei te simti confortabil in compania oamenilor.
Daca vezi unul, 2, 3 oameni in oaza - esti o persoana care nu intampina probleme in a socializa si a relationa cu ceilalti. Poti fi extrem de fermacator cu ceilalti, insa de multe ori esti multumit sa te afli singur. Iti incarca bateriile energetice atunci cand te afli in propria companie.

4. Calea pe care o alegi pentru a patrunde in castel reprezinta tipul de relatie pe care urmaresti sa o ai in viata ta.
Daca alegi fereastra - iti doresti o relatie pasionala, plina de neprevazut si surprize, lipsita de monotonie si rutina.
Daca alegi usa - iti doresti in viata ta o relatie obisnuita, neteda, fara certuri sau teama unor potentiale despartiri, o relatie care sa iti ofere siguranta.
Daca alegi balconul - iti doresti o relatie linistita, plina de romantism si afectiune.
Daca alegi tunelul subteran - esti atrasa in viata de relatiile extravagante, neobisnuite, poate chiar periculoase,  insa care iti pot oferi o experienta de viata deosebita, care te fac sa te simti vie.

5. Acel barbat reprezinta persoana care te va marca pentru intreaga viata si pe care nu o vei uita niciodata.

6. Mult, putin, trei sferturi, un sfert, jumatate...cantitatea de apa din potir reprezinta ceea ce oferi tu intr-o relatie, cantitatea de iubire pe care o investesti, procentul din 'tine' pe care il pui in acea relatie.

Niciun comentariu: