joi, 25 iulie 2013

Deturnarea

Filmul "A Hijacking" ne preda o lectie de comunicare si negociere. O poveste spusa cu calm, doar este un film nordic.

Un vas este deturnat de piratii somalezi si intreg echipajul danez este tinut captiv in mijlocul Oceanului Indian. Piratii cer pentru inceput 15 milioane de dolari, iar managerul echipajului danez incepe negocierile cu acestia de la 250 mii de dolari.
Negocierea dureaza 4 luni de zile, si echipajul trece prin momente groaznice: nu au acces la toalete si dusuri, nu au acces afara pe punte..

Invatam ca intr-o negociere niciodata nu trebuie sa existe emotii. Este nevoie de cineva din exterior, care nu se implica emotional, si negociaza dur si rece problema in cauza.
Invatam ca informatiile trebuie pastrate in siguranta in interior. Trebuie avut mare grija cu ceea ce se comunica presei scrise si ceea ce publica apoi presa; pentru ca piratii moderni au acces la internet si pot citi oricand ziarele. Iar daca scapa vreo informatie importanta, piratii pot lua masuri in favoarea lor.

M-a impresionat momentul in care Mikkel, bucatarul, este lasat sa-si sune familia. Din pacate, este doar o capcana..piratii somalezi fortand astfel negocierea cu managerul din Danemarca.


"Deturnarea" este un film care te tine in tensiune, iar la final cand crezi ca totul s-a terminat cu bine si incepi sa simti relaxarea, ceva se intampla.. ..
Filmul este distribuit de Independenta Film, din 24 iulie 2013.


Niciun comentariu: