sâmbătă, 8 februarie 2014

Nymphomaniac: volume II

Povestea nimfomanei Joe (Charlotte Gainsbourg) continua. Tot pe capitole, frumos ordonata, doar ca putin mai lent fata de primul volum.
Nymphomaniac: volume II, in regia Lars von Trier, din 7 februarie in cinematografe, film distribuit de Independenta Film.

Pentru cei care nu au citit, sau au uitat intre timp, am scris de Nymphomaniac: volume I aici. Intr-o zi, Joe este gasita lesinata de un barbat, pe nume Seligman. Acesta o ajuta sa-si revina, iar Joe incepe sa-i povesteasca despre ea si viata ei.


In acest al doilea volum aflam si parte din povestea de viata a lui Seligman (Stellan Skarsgard), iar finalul filmului devine oarecum previzibil din acest moment.
Intelegem cum a ajuns Joe lesinata, acolo intre blocuri unde a gasit-o Seligman. Aflam ce s-a intamplat si de ce si parca ne doare durerea ei. A fost mama, a fost iubita, dorita; insa a vrut mai mult, a cautat perfectiunea, limita suprema. Si-a dorit cel mai frumos si colorat apus de soare.
Si-a deschis o afacere ilegala - o afacere care ii aduce foarte multi bani pentru ca face bine ceea ce face, avand o bogata experienta in materie de barbati. Doar ca intr-o zi, prin intermediul acestei afaceri, ajunge la usa lui. Jerome (Shia LaBeouf) a fost iubitul ei, primul barbat din viata ei si tatal copilului ei.

In final, Joe ne da o lectie de viata. Onoare si vointa. Vointa unei femei este foarte puternica; atunci cand isi propune ceva, nimic nu o poate determina sa nu isi duca planul la capat.
Dupa ce a facut sex cu n barbati, decide sa-si vindece nimfomania, sa-si vindece dependenta de sex. Chiar din acel moment. Nu mai exista compromis, nu mai exista nimic altceva. Joe si noua ei viata.


Pe 6 februarie a inceput Berlinare - Berlin International Film Festival. Publicul festivalului va fi primul care poate viziona versiunea necenzurata a Nymphomaniac: volume I. Proiectie va avea loc inafara competitiei.
Independenta Film va aduce in Romania doua din filmele de la Berlin: In order of disappearance (film in competitia oficiala) si Dans la cour (film in afara competitiei).

Niciun comentariu: