marți, 14 august 2007

liberatate

ce ati face atunci cand vi se propune un spor de stabilitate, care presupune sa-ti inchizi viata in aceea firma pentru urmatorii 3 ani, si de ce nu pentru toata viata? iar daca cumva indraznesti totusi sa pleci, platesti despagubiri mii de euro...


faceti ca mine: refuzati elegant ! simplu si frumos. de la inceput. fara a fi speriat de consecinte sau alte comentarii.



Nimic nu e mai bine in viata decat sa ai libertate sa faci ceea ce iti place si cand iti place, nu obligat, sau fortat, ca o datorie sau pentru ca asa ai semnat. Sa fii tu insuti, sa nu depinzi de nimeni.


Sa ai liberatate sa spui ce gandesti atunci cand ai gandit, sa ai liberatate sa faci ceea ce ti-ai dorit in momentul cand ti-ai dorit, sa ai libertate sa te imbraci cum iti doresti, sa mananci ce iti doresti, sa iubesti pe cine doresti si sa lucrezi cand ai chef si unde ai chef.Sa ai liberatea de a spune "nu vreau", "nu-mi place", "am plecat", sau "nu te mai iubesc", sau "asta este demisia mea".


Nimeni sa nu iti spuna ce sa faci. Sa fii independent, bineinteles in masura in care nu ii ranesti pe cei din jurul tau! Dar cu toate astea sa tii cont mai intai de sufletul tau!

Sa nu depinzi de nimeni! De colegi de serviciu sau directori; de prieteni sau alti colegi de scoala. Sa-ti fie toti dragi, sa tii faci prieteni, dar sa ai libertatea si mandria ta. Sa faci mereu si sa spui mereu numai ceea ce vrei.
Sa nu te atasezi niciodata decat de parinti si frati.
Celelalte persoane din viata ta (colegi, prieteni) sunt trecatoare. Te pot parasi oricand iti este greu.
Sunt foarte putin cei care reussesc sa creada in altcineva decat in parinti si frati, si sa nu fie dezamagiti, sa poata pastra acea persoana alaturi de ei mereu. Foarte putini stiu sa-si aleaga "sufletul pereche", "prietenii adevarati" sau "job-ul perfect". Totul este ca atunci cand gasim unul din aceste lucruri sa stim sa pastram; iar daca nu gasim aceste lucruri sa stim sa mergem mai departe in cautarea lor!
Foarte multi trec pe langa acestea toate fara sa stie asta, fara sa simta ca unul/una dintre colegi/colege, prieteni/prietene este "sufletul pereche"; fara sa stie ca cel de langa el ii este prieten adevarat, sau un simplu job pentru care ai aplicat poate sa fie job-ul perfect.



Totul este sa stii sa iei decizii pe cont propriu fara sa regreti nimic, fara sa faci compromisuri. Sa fii tu sigur pe tine si sa faci numai ceea ce iti doresti.
Sa gandesti tu singur, dupa vointa ta, ceea ce este bine si ceea ce nu este bine sa faci...Sa fii liber!

Niciun comentariu: