sâmbătă, 8 mai 2010

"n-as vorbi atat de mult despre mine daca ar mai exista si altcineva pe care sa-l cunosc la fel de bine" - henry david thoreau

"Regina gafelor" - Meg Cabot
O carte usoara, amuzanta si sexy. Lizzie Nichols are o problema: nu poate sa-si tina gura, iar cand vorbeste e prapad. Astfel, reuseste sa intre in tot felul de incurcaturi.
Exemplu memorabil este prima noapte de dragoste cu iubitul ei, Andrew, caruia ii face placerea doar din mila. "incepe sa-mi impinga capul spre Polul Sud...nu m-am gandit ca in felul asta aveam sa facem noi doi dragoste"...apoi cand isi da seama ce fel de persoana este Andy, Lizzie tipa:"imi vreau sexul oral inapoi".

Lizzie este o fiinta jucausa, zapacita, pe care o vei indragi din primele 10 randuri. Un personaj in care cu siguranta vei regasi persoane apropiate tie, sau poate te vei regasi chiar tu.

Mi-au placut foarte mult citatele de la inceputul fiecarui capitol, si fragmentele din lucrarea de licenta despre istoria modei, a lui Elizabeth Nichols.

"Degeaba incerci sa tii un secret fata de cineva care are dreptul sa-l stie. Tot se va afla. " - Ralph Waldo Emerson

"Dragostea-i vorbarie goala. Prietenii sunt cei care conteaza." - Gelett Burgess

"Pastreaza-ti secretele, dar afla-le pe ale celorlalti" - Ph. Dormer Stanhope IV, conte de Chesterfield

"Sa nu vorbesti despre tine insuti e doar o nobila dovada de ipocrizie. " - Friedrich Nietzche


4 comentarii:

Mihai spunea...

Referitor la spusele lui Gelett Burgess. Atat dragostea cat si prieteneia pot fi vorbe goale. Iar om nu poate sa-ti fie cu adevarat prieten decat daca te iubeste. Altfel iti va intoarce spatele cand ti-e lumea mai draga.

Iaţcu spunea...

Sa comentez, sa n-o?
Da crezi ca ma pot abtine?

raluka spunea...

pai...nu te abtine ca stii ca nu este bine si nu este nici frumos, pe deasupra...deci, asteptam comentariile tale, cu mare drag

Iaţcu spunea...

de asta data, cu siguranta pot sa-mi iau comentariul inapoi, asadar purced la a-mi blasfemia idololul suprem, pe intelesul tuturor ce nu ma cunosc: FEMEIA!

Eroina cartii exista ca principiu, dar lipseste cu desavirsire ge prin anturajele intime ori aglomerabile. Liz face marturisiri narcisistice, gen ''ce faina-s cind doar EU ma vad complet idioata!''.

Umorul involuntar, adinc studiat, face ca penibilul sa fie ridicat la nivel de clasa superioara, merituorie, in care fiece persoana tre' sa se scalde din cind in cind.
Cele care nu inteleg ''greutatea'' cartii, usor de citit drept ii, nu au sansa de a ride si/sau medita.