miercuri, 19 mai 2010

p.c.r.

= pile. cunostinte. relatii

La un examen de intrare in politie s-au prezentat 3 concurenti, doi dintre ei fiind pilele cuiva mare din politie. Intra primul concurent, pila domnului colonel X.
Examinatorul:
-Dupa cum stiti, in anul 1907 a avut loc o mare rascoala taraneasca, la care au participat peste 40.000 de tarani. Puteti sa-mi spuneti in ce an a avut loc aceasta rascoala ?
-In anul 1907.
-Perfect, sunteti admis.
Intra al doilea concurent, pila domnului general Y.
-Dupa cum stiti, in anul 1907 a avut loc o mare rascoala taraneasca, la care au participat peste 40.000 de tarani. Puteti sa-mi spuneti cati tarani au participat la aceasta rascoala ?
-Peste 40.000.
-Perfect, sunteti admis.
Intra al treilea concurent, fara nicio pila.
-Dupa cum stiti, in anul 1907 a avut loc o mare rascoala taraneasca, la care au participat peste 40.000 de tarani. Puteti sa-mi scrieti numele si adresa fiecaruia ?



un banc simplu care spune atat de mult adevar privind societatea de astazi...nu mai poti face nimic fara pile...si atunci, nu ar fi cazul sa emigram? poate ca nu ne va fi cu mult mai bine afara, dar macar stii ca poti realiza ceva prin tine, prin ceea ce cunosti, prin ceea ce esti...

Astazi sindicatele sunt in greva. Chiar sunt curioasa...vor reusi sa obtina ceva mai mult decat ingreunarea traficului rutier, nervii si stres la maxim si multe, multe injuraturi?
Bogdan Hossu afirma ca presedintele Traian Basescu si Guvernul Romaniei " transfera intreaga situatie de criza pe paturile cele mai defavorizate, protejand grupurile de interese si nedistribuind niciun efort". Multi sintre noi se intreaba astazi de ce l-au votat pe Basescu. Dar aveau o alta optiune? Daca da, de ce nu au ales-o pe aceea?

Eu stiu ca atunci cand autoritatea tarii decide ceva...nu poti sa faci tu sa se redecida. Cel mult poti sa ii pui pe guvernanti pe ganduri in anumite privinte, si intr-o alta situatie asemanatoare sa adopte o alta strategie; si mai poti sa te reorientezi tu singur catre un alt "business" care sa te motiveze sa accepti decizia celor de la putere.

tot din mail-uri adunate imi amintesc o povestioara...
Un barbat, citit, invatat, inteligent, dar fara prea multe posibilitati materiale si fara pile; merge la un interviu la o mare firma de IT. Aici, managerul de resurse umane ii spune ca nu ii poate oferi decat un post de om de serviciu, dar cu educatia pe care o are si diplomele pe care le are nu stie foarte sigur daca se incadreaza. Barbatul nu avea nici un venit, asadar accepta orice. Managerul de resurse umane ii cere o adresa de mail, pentru a-l contacta si a-i oferi detaliile. Barbatul spune ca nu are adresa de e-mail si nici acces la internet; iar managerul ii spune ca ii pare rau si sa caute un alt loc de munca in alta parte.
Plecand din respectiva firma, barbatul cumpara cu ultimii lui banutii un kilogram de capsuni si pleaca din usa in usa sa le vanda mai scump. Din profitul castigat a doua zi cumpara trei kilograme de capsune si pleaca sa le vanda mai departe. In timp ajunge sa isi deschide propria firma, sa devina om de afaceri.
Intr-o zi, un individ ii cere un nr de contact, o adresa de mail. Barbatul nostru ii spune ca nu are adresa de e-mail, iar individul este foarte mirat de faptul ca a ajuns atat de departe der nu are adresa de mail. Moment in care barbatul ii spune " daca aveam adresa de mail, astazi spalam WC-uri".
concluzia mea este ca intotdeauna trebuie sa fim multumiti cu ceea ce avem si cu ceea ce suntem, iar daca cineva nu ne doreste asa cum suntem...ne reorientam, simplu! Iar cand altii decid in locul nostru, noi putem accepta si executa decizia; sau putem accepta decizia si pleca intr-o cu totul alta directie.

Niciun comentariu: