miercuri, 20 iunie 2012

rain man


Filmul "Rain Man", 1988, cu Dustin Hoffman (care este genial in rolul lui Raymond) si Tom Cruise (Charlie), este o poveste emotionanta despre puterea sangelui.

Charlie ajunge sa-si iubeasca si inteleaga fratele pe care in urma cu o saptamana nici nu stia ca il are.

Raymond este un autist care a trait aproape toata viata lui intr-o institutie specializata.

Cand tatal lor moare, Charlie afla ca acesta i-a lasat masina prin testament, iar toti banii i-a lasat unei institutii.  Furios, merge la institutia respectiva sa afle despre ce este vorba. Aici descopera ca are un frate, pe care il rapeste pentru ca averea sa intre in posesia lui, ca tutore al lui Raymond.

Timp de o saptamana cei doi se descopera unul pe altul, ajung sa se cunoasca si sa se inteleaga, si se creeaza o adevarata legatura intre ei.
Doar sunt frati de sange, indiferent de bariere, de problemele de viata care stau intre ei!
Rain man, cel care ii canta lui Charlie atunci cand era mic, este de fapt Raymond. Doar ca Charlie, atunci, nu putea pronunta Raymond....Iar acum, Charlie, il invata pe Rain man sa si danseze....

Dupa o saptamana petrecuta impreuna, vine infatisarea de la tribunal, unde Raymond este intrebat daca vrea sa se intoarca la institutie sau sa ramana sa locuiasca cu fratele sau, Charlie. Raymond raspunde "da" la ambele intrebari, acest fapt insemnand ca nu este capabil sa decida pentru el.
Raymond este capabil sa rezolve operatii matematice complexe, sa numere cartile de joc din 6 pachete odata si sa retina tot ceea ce citeste; dar nu este capabil sa ia o decizie.

Charlie intelege acest lucru, si pentru ca in tot acest timp a realizat ca nu banii sunt importanti, ci conexiunea dintre el si fratele lui, il lasa pe acesta sa se intoarca la institutia specializata si ii promite ca il va vizita peste 2 saptamani, si apoi din nou, si din nou, la fiecare doua saptamani.


Niciun comentariu: