miercuri, 24 iulie 2013

Dezghetul

de A.D.Miller

In argoul moscovit ghiocel este cadavru ingropat sau ascuns in troienele de zapada, care iese la iveala doar la dezghet.
In Rusia exista numai povesti cu crime. In Rusia nu exista strazi, exista doar directii.


Nicholas, un avocat englez, ne povesteste experienta lui de viata in Rusia. Timp de 4 ani si jumatate Nicholas traieste si profeseaza in Rusia.
Intr-o zi la metrou priveste insistent doua tinere frumoase. Se intampla sa intre in vorba cu ele. Masa si Katia, doua surori. Masa lucreaza la un magazin de telefonie mobila, iar Katia este studenta.
Nicholas se indragosteste pe loc de Masa, si mafia moscovita il devoreaza incet.

Masa il prezinta matusii ei, Tatiana, si il roaga sa o ajute cu actele notariale pentru un schimb de locuinte. Ajunge chiar si sa o imprumute cu o suma de bani destul de mare, pentru diferenta pe care matusa trebuie sa o dea pe noul apartament.
Doar ca Tatiana nu era chiar matusa, si fetele nu erau surori, ci verisoare.
Si Nicholas realizeaza mult prea tarziu acest lucru. A fost jucat pe degete, jefuit cu acordul ei si acum este ca un ghiocel care se dezgheata.

A inteles un lucru foarte mportant. Atunci cand se termina o relatie nu inveti despre orasul/tara in care ai trait iubirea, nu inveti despre iubita/iubitul tau, inveti despre tine.

"Viata e periculoasa. Nimeni nu i-a supravietuit inca."

Recenzia romanului "Dezghetul", de A.D.Miller, face parte din campania "citeste si castiga carti pe viata din colectia Strada Fictiunii", initiata de Editura ALLFA, parte a Grupului Editorial ALL.

Niciun comentariu: