marți, 3 septembrie 2013

Blue Jasmine

Infloreste atunci cand vine seara. 

Janette isi schimba numele in Jasmine (Cate Blanchett). A fost adoptata si cel mai mult isi doreste bunastare in viata. Renunta la studii in ultimul an de facultate si se casatoreste cu Hal (Alec Baldwin) un om de afaceri bogat, cu 9 ani mai mare ca ea. Acesta este divortat si are un baiatel Danny.
Locuiesc toti trei in New York, intr-o vila frumoasa, cu piscina. Jasmine nu stie nimic de afacerile sotului ei si de ce face acesta pe la spatele ei. Este fericita sa o rasfata cu tot felul de bijuterii scumpe si blanuri.
Cand afla ca Hal o insala, ba mai mult de atat ca isi face planuri de viitor cu cealalta, Jasmine se razbuna.
Si toata lumea ei se prabuseste.

Sora ei, Ginger (Sally Hawkins), a fost de asemenea adoptata. Aceasta duce o viata modesta, in San Francisco, are doi baietei, a divortat si acum are un nou prieten.

Cand era bogata Jasmine nu era deloc interesata de soarta surorii ei.
Acum Jasmine se muta la Ginger in San Francisco pentru a incerca sa-si refaca viata, sa lase trecutul in urma si sa-si cladeasca un viitor frumos. Este deprimata, dezorientata si supravietuieste cu xanax. Isi pastreaza aparenta aristocrata si cand pare ca isi revine incet, face o noua greseala.

Jasmine refuza sa vada si sa accepte adevarul; este genul care atunci cand nu ii place ceea ce vede se face ca nu vede.

In regia lui Woody Allen, "Blue Jasmine" este un film cu un umor negru, umor care te deprima pe alocuri. Simti compasiune pentru Jasmine, iti doresti sa o poti ajuta sau consola in vreun fel.
Filmul "Blue Jasmine" este distribuit de RoImage 2000 si poate fi vazut din 6 septembrie in cinematografe.

Niciun comentariu: