duminică, 22 septembrie 2013

Cand se lasa seara peste Bucuresti

sau Metabolism

Filmul "Cand se lasa seara peste Bucuresti sau Metabolism", in regia lui Corneliu Porumboiu, este distribuit de Independenta Film, din 20 septembrie in cinematografe. La nivel international filmul este distribuit de Wild Bunch.
Eu l-am vazut vineri seara, impreuna cu Prietenii TVR.

"Cand se lasa seara peste Bucuresti sau Metabolism" este un film care vorbeste despre cum se face un film. Despre cum exista un scenariu, care se modifica usor pe alocuri in functie de actori si de interpretarile acestora. Despre cum se repeta o scena si despre cum un regizor poate sa dezvolte la nesfarsit o actiune simpla, o intamplare comuna.

Paul (Bogdan Dumitrache) este regizor si are o relatie amoroasa cu Alina (Diana Avramut) actrita din rolul secundar. Alina este din Targu Mures si urmeaza sa filmeze ultima scena in care apare in film.
Scena o repeta impreuna cu Paul..si par a repeta la nesfarsit.
Fac dus. Ies, ma sterg cu prosopul .. 
Cadrele sunt lungi, sunt timpi morti acolo..dar cred ca acesti timpi ne prezinta viata noastra reala: din pacate nu stim sa traim intens si lasam timpul sa treaca pe langa noi, si apoi ne intrebam cand am facut 30 de ani, spre exemplu.
Lasam timpul sa treaca pe langa noi, repetam aceleasi lucruri bine stiute la nesfarsit: mancam, facem dus, ne stergem cu prosopul....si trec anii si trece viata si se termina filmul. Filmam ultima scena si asta a fost.


Metabolism = totalitatea proceselor complexe de sinteza, de asimilare, de degradare si de dezasimilare pe care le sufera substantele dintr-un organism viu.

Cand se lasa seara, peste Bucuresti 
Eu ma uit la fete, dar vad ca nu esti. 


ps: Si Emil a scris despre film aici.

Niciun comentariu: