sâmbătă, 18 aprilie 2009

You are my destiny

Romeo si Julieta
de W. Shakespeare
In vechea Italie, intr-un oras numit Verona, traiau doua familii nobile, ce erau dusmani de moarte: Montague si Capulet.
Familia Montague avea un baiat: Romeo, iar Capulet avea o fata: Julieta.

Intr-o zi, varul lui Romeo sugereaza sa mearga mascati la un bal al familiei Capulet, deoarece foarte multe domnisoare dragute au fost invitate. La bal Romeo o intalneste pe Julieta si se indragosteste pe loc de aceasta, nestiind insa ca este o Capulet. Au stat de vorba si au dansat, si Julieta la randul ei se indragosteste de Romeo.
Mai apoi, afla fiecare cine este celalalt si se intristeaza foarte. Insa iubirea lor este mai puternica decat orice altceva, si se hotarasc sa se casatoreasca in secret. Preotul este de acord si ii cununa in secret.

Intre timp, parintii Julietei decid sa o marite cu un tanar nobil, Paris.
Ca plan disperat de a scapa, preotul ii da Julietei o licoare care sa o faca sa intre intr-o transa sa para moarta pentru o zi. Ii trimite lui Romeo o scrisoare in care sa ii spuna de acest plan. Insa scrisoarea nu a mai ajuns la Romeo. Acesta aflase deja de moartea Julietei, si se indrepta spre mormantul Julietei cu o sticluta de otrava, pentru a muri alaturi de ea.

Cand Julieta se trezeste si il gaseste pe Romeo mort langa ea, se injunghie cu pumnalul acestuia.


Cuprinsi de remuscare parintii celor doi tineri indragostiti decid sa puna capat dusmaniei dintre ei. Din pacate acest lucru s-a intamplat doar dupa moartea copiilor lor.


Si astazi in Verona exista un mormant despre care toata lumea spune ca este mormatul lui Romeo si Julieta.O frumoasa poveste de iubire!
fiecare din noi viseaza la o poveste mareata de iubire
si totusi...eu imi doresc altceva...
o altfel de iubire
linistita si totodata plina de aventura
trairi intense,
emotii puternice
pasiune, daruire
intelegere,
fara temeri, fara griji
(ceva gen "Lucky 7" - un film in timpul caruia am trait fiecare moment, asa cum nu am mai trait, vizionand un film, ...cred ca pot spune niciodata )2 comentarii:

Momo spunea...

u vrei o iubire ka,n paradis poate,,,

raluka spunea...

da, stiu, poate sunt imatura, poate sunt prea idealista...insa cred cu putere ca exista asemenea iubiri...