marți, 10 mai 2011

lectii cu si despre iubire

“Daca iubesti pe cineva, lasa-l sa plece, fiindca daca se va intoarce, va fi pentru totdeauna al tau. Si daca nu se va intoarce, inseamna ca nu a fost niciodata al tau” Khalil Gibran (1883-1931) a fost un poet, mistic si pictor american, originar din Liban. Opera sa este cu desavarsire impresionanta, plina de iubire si intelepciune. A scris “Profetul” si “In gradina profetului”.

“Oh, dragostea nu este aici pentru a ne face fericiti. Eu cred ca exista ca sa ne arate cat de mult putem indura” Hermann Hesse - romancier si poet suedez, nascut in Germania. A trait in perioada 1877-1962 si a primit in anul 1946 Premiul Nobel pentru Literatura. A scris “Lupul de stepa” si “Jocul Margelelor de Sticla”.

“Doar oamenii capabili sa iubeasca cu forta pot sa simta o mare durere, iar aceasta mare nevoie de iubire le anuleaza durerea si ii vindeca” Lev Tolstoi (1828-1910) romancier rus, filosof, mistic

“Puterea privirii a fost atat de mult abuzata in povestile de dragoste incat a inceput sa devina necredibila. Prea putin mai indraznesc astazi sa spuna ca doua fiinte s-au indragostit fiindca s-au privit. Si cu toate acestea, asa incepe iubirea; doar asa”. Victor Hugo - (1802-1885) a fost un romancier, poet , pictor si dramaturg francez si un mare activist pentru drepturile oamului. El a scris Mizerabilii. Victor Hugo a divinizat iubirea.

“A fi cu tine sau a nu fi cu tine este singurul mod pe care il am la indemana ca sa masor timpul” Jorge Luis Borges - autor argentinian care a trait in perioada 1899-1986.

“Iubirii ii este mai frica de schimbare decat de distrugere” Friedrich Wilhelm Nietzsche - (1844-1900) filosof german si poet.

3 comentarii:

banubadabalaura spunea...

Iubirea? Ce-i aia? O senzatie intima, personala? Un fel de drog care te face sa vezi lumea intr-un anume fel?
Sursa o stim, suntem noi, da' unde-i receptorul in toata afacerea asta?
Presupun ca ar trebui sa fie o relatie biunivoca.

Bogdan Nicolae spunea...

ideal asa ar fi, sa fie biunivoca. sa poti fi si sursa si receptor in acelasi timp, ca sa folosesc aceeasi termeni. numai ca dezamagiri sunt multe. o poti asemana cu un drog. uneori te zapaceste la fel de mult.

banubadabalaura spunea...

Of, mai bine-am povesti despre altceva…
Uite cum vad eu lucrurile: fenomenul asta, care’ncepe cu i... seamana izbitor cu vanatoarea din lumea animala. De unde deduc ca nu-i prea mare diferenta intre regnuri.
Animalele se amusina, isi gasesc slabiciunile, apoi cel mai puternic sfasie ceiluilalt organul pompator de sange. Se decide astfel cine-i pradator si cine-i prada. Apoi,vanatoarea reincepe. Rolurile se pot schimba, pradatorul poate deveni prada.
Cam asta-i toata scofala.
Sursa si receptor? Vezi Romeo si Julieta. Da’ aia au murit impreuna, tinerei, altfel cine stie cum se termina povestea.