joi, 13 octombrie 2011

calculatorul viitorului

1, 2, 3 si ... Suntem in direct.


Buna ziua!
Ma numesc Samira Beckett, sunt unul dintre cei mai buni cercetatori IT&C ai echipei Oktal.ro, si ma pregatesc pentru o calatorie in viitor. Vom descoperi impreuna astazi cum arata calculatorul viitorului si ce poate face acesta, pentru a putea pregati oferta magazinului nostru. Trisam o leaca, hi hi ha, stiu! Dar pentru voi facem asta, dragi viitori clienti.

Am porniiiit! Wau, ce senzatie. Au, m-am lovit! Ce ma doare capul. Si ce tiuie asa? E mai greu decat credeam sa fie, decat am vazut in filme.
Am ajuns. Cred. Unde ma aflu? Doamne, ce ametita sunt.

Sunt intr-un campus studentesc. Perfect, ei sunt mereu in tendinte, stiu tot ce e nou si fac tot posibilul sa-si achizitioneze ultimele modele.
Ce frumosi au fost anii de facultate, cat as vrea sa fiu din nou studenta. Vai, dar ma scuzati, eu sunt o profesionista - nu-mi permit sa fiu nostalgica. E de la lovitura la cap din capsula timpului, sigur e de la ea.

Buuuuun, sa vedem.
Cladirea caminului este grandioasa, din sticla...si, incredibil, este curata. Intru prin camere, si incep sa inspectez calculatoarele. Nu avem nici un student fara calculator.
Interesant, foarte interesant. Acesta este un semn ca sunt accesibile tuturor.

Calculatorul este controlat prin gesturi - datorita tehnologiei g-speak; si prin comenzi vocale. Are al saselea simt, si prin urmare daca nu te cunoaste ca si utilizator nu vei putea lucra cu el. Si mai mult decat atat, daca gresesti ceva in proiectul tau esti atentionat. Prin voce. O voce calda, nu ca cea a GPS-urilor din zilele noastre. Si este tridimensional.
Cand a aparut filmul 3D era o nebunie...acum, e ceva absolut firesc.

Studentul din ultima camera isi scrie lucrarea de diploma. Efectiv vorbeste, dicteaza, si ceea ce spune se proiecteaza pe ecran. Imaginile, figurile care intregesc teoria, sunt realizate prin gesturi. El doar mimeaza conturul imaginii si aceasta se proiecteaza singura.
Se salveaza pe un cip, nu se mai listeaza; studentul merge cu cip-ul la prezentarea lucrarii, il introduce in calculatorul din sala de examen si profesorii ii pot vedea proiectul.

Foarte interesante calculatoarele astea ale anilor 2025.
Din viitor, a fost corespondentul vostru Samira Beckett.


Acest articol este scris pentru concursul SuperBlog 2011, etapa nr. 5.

2 comentarii:

Bogdan Nicolae spunea...

emisia e slabă. se vede cu purici.

raluka spunea...

la tine, ptr ca nu ai cele mai performante echipamente; dar la oktal.ro emisia e buna! :P