duminică, 25 noiembrie 2012

emotii turcoaz

Franta, anul 1864

Imparatul Verde avea trei fete. Celei mari ursitoarea i-a harazit frumusete; celei mijlocii ursitoarea i-a harazit bogatie; celei mici i-au harazit iubirea eterna, cu o singura conditie: sa primeasca in dar de la printul ei o particica din piatra turcoaz. Doar in acea zi iubirea va intra in sufletul ei.
Legenda spune ca piatra turcoaz se gaseste doar in varf de munte, intr-o pestera stancoasa pazita de un caine cu 7 capete. Se spune ca piatra turcoaz aduce noroc posesorului ei; si de-a lungul anilor au fost barbati care au urcat muntele, dar nimeni pana acum nu a reusit sa aiba piatra turcoaz.

Cand a venit vremea maritisului, Imparatul Verde a dat sfoara in tara ca numai acelui print care se va incumeta sa urce muntele, sa infrunte cainele cu 7 capete si sa-i aduce fiicei sale o bijuterie din piatra turcoaz, aceluia ii va da fiica de sotie si o treime din imparatie.

Au venit feciori si printi din toate colturile tarii, care mai de care mai viteaz si sigur pe el. Vazand ca ori nu reusesc sa urce muntele, ori ajung pana in varful sau, dar nu reusesc sa treaca de cainele cu 7 capete de la intrarea in pestera, cativa feciori incearca un viclesug. Cumpara si duc printesei bratari si inele cu pietre turcoaz.
Ceea ce nu stiau feciorii de imparat era faptul ca nicio bijuterie nu poate sta la printesa pe mana, pe deget sau la gat, decat aceea facuta cu adevarat din piatra turcoaz. ( Ursitoarele parca au prevazut acest viclesug al feciorilor. )
Si uite asa, timp de mai bine de 2 luni de zile niciun fecior de imparat, niciun print al Frantei nu a putut sa puna pe mana printesei noastre o bratara sau alta bijuterie.

Printesa a inceput sa creada ca nu va mai gasi iubirea si era pe zi ce trece mai trista, si mai ingandurata. Vazand ca nu mai are zambetul senin pe fata, imparatul ofera jumatate de imparatie oricui ii va aduce fiicei sale piatra turcoaz si zambetul pe buze; indiferent de rangul acestuia.
Cand a auzit acestea, ciobanasul locului si-a pregatit cele necesare pentru drum, si a pornit spre munte. La poalele muntelui a stat cateva ore si s-a odihnit, pentru a avea forta mai departe. Un fecior de imparat care tocmai cobora muntele dupa nereusita sa, vazandu-l pe cioban l-a intrebat incotro merge.
Ciobanasul a spus ca urca muntele pentru piatra turcoaz sa o duca in dar printesei, si atunci feciorul de imparat a inceput sa rada. A incercat sa-l intoarca din drum spunandu-i ca oricum imparatul nu ii da tocmai lui pe fiica sa draga; dar ciobanasul nu l-a mai bagat in seama. S-a ridicat si a pornit la drum.
Ajuns in fata pesterii, a scos sacul cu merinde si l-a imbiat pe cainele cu 7 capete, pana ce acesta a mancat tot si a adormit. Ciobanasul atunci, linistit, a intrat in pestera, a luat o bucatica din piatra turcoaz, si s-a intors inapoi in oras.
S-a oprit mai intai la luxurygifts sa-i faca printesei un superb colier din piatra turcoaz. Apoi s-a gatit si s-a indreptat catre palat.
De cum a intrat fiica de imparat l-a privit patrunzator pe ciobanas. Emotii, priviri din toate partile, si ciobanasul ii ofera printesei colierul. Mare a fost mirarea imparatului cand a vazut cum straluceste piatra turcoaz la gatul fiicei sale. Printesa s-a imbujorat si a zambit; si inima imparatului aproape ca a sarit din piept.
Nunta a tinut 3 zile si 3 nopti; si piatra turcoaz le-a adus liniste, fericire si multa iubire.


Articol scris pentru etapa 25 a concursului SuperBlog 2012.

Niciun comentariu: