marți, 6 noiembrie 2012

un zambet si un accesoriu

Se spune ca zambetul este cel mai frumos machiaj al unei femei. Eu cred ca este adevarat.
La fel cum accesoriul/biju-ul potrivit in momentul potrivit iti da o nota de stil si eleganta.

De cate ori nu ai vazut, pe strada sau la diverse evenimente, persoane impopotonate cu fel de fel de zorzoane fara a se potrivi cu vestimentatia lor si cu evenimentul in sine?
Bunica m-a invatat de mica ca intotdeauna geanta se asorteaza cu pantofii si accesoriile, machiajul cu vestimentatia..
Imi plac bijuteriile si accesoriile, si intotdeauna am apreciat lucrurile simple, finute, elegante.
Aveam in facultate colege care veneau cu bratari pe toata mana, de la incheietura pana la cot - erau frumoase, si totusi cand iei notite la curs si zdrangane bratarile de pe mana ta nu e tocmai placut. Nu e tocmai   locul potrivit pentru a le purta. Sunt frumoase si interesante, dar intr-un alt context.

O alta colega in facultate mereu primea tot felul de cadouri de la prietenul ei: o bratara, niste cercei, o curea, o bentita, o fundita, un ceas etc. Erau atat de draguti impreuna.
Intr-o zi, el a primit o bursa de 1 an in Spania. Murcia. Ne-am bucurat pentru el. Si ea s-a bucurat pentru viitorul lui, pe de-o parte; dar pe de alta parte a fost tare tristuta stiind cat de mult el ii va lipsi. S-a decis sa nu arate tristetea, ca sa nu-i strice si lui bucuria; mai ales ca se gandea ca prin fiecare lucru pe care il are de la el, atunci cand il va purta, il va simti aproape.
Cand l-a condus la aeroport a vrut sa demonstreze acest lucru. Astfel, in urechi avea ultima pereche de cercei primita de la el. Simpli si frumosi de altfel.
In rest era un dezastru total. Pe mana toate bratarile de la el, niciuna nu lipsea; culori diferite, modele diferite..
cureaua cu fundita care nu se asorta cu bluza cu volanase pe care o purta, bentita de par cu fundita de asemenea.. era prea mult acolo.. si brosa elefant care ii poarta noroc.
El a zambit usor incurcat, si i-a spus ca e prea mult .. ca se bucura ca ii plac si le poarta, si o sa ii aduca multe si de acolo; dar sa nu le mai poarte pe toate deodata; caci are timp de fiecare pe rand, oricat de multe i-ar mai cumpara el.
A promis ca nu o sa mai faca traznai si cand il va astepta la aeroport la intoarcere va purta ceva simplu si isi va asorta accesoriile.

Cu toate zorzoanele ei, lui i-a fost tare drag de ea, si s-a bucurat tare mult ca l-a condus si ca il intelege de ce pleaca. A pastrat in gand stralucirea ochilor ei, si multitudinea de culori si fundite. Astfel, de vreo 2 ori a dat comanda online pe Luxury Gifts si aceasta a fost livrata direct la ea acasa.
In fiecare zi se gandea la ea, si vorbeau pe net. Simteau cat de mult isi lipsesc unul altuia, si abia asteptau sa se stranga din nou in brate.


Articolul este scris pentru etapa 17 a concursului SuperBlog 2012.

Niciun comentariu: