vineri, 21 iunie 2013

Man of Steel: Eroul

Aseara la Man of Steel am avut un invitat, Cristian Alexandru. I-a placut mult filmul si il recomanda cu drag. Il las pe el sa va spuna ce l-a incantat. 

"Poate ca este o miza mai mare in joc decat viata noastra...Oamenii se tem de ceea ce nu cunosc"

Fictiune..Drama...Actiune..
Toate imbinate intr-un tot unitar, in care esti permanent tinut cu sufletul la gura. Efectele speciale sunt magnifice (stand in primul rand sunt cu atat mai spectaculoase).
O lectie de viata, daruirea de sine pentru binele celor din jur.Man of Steel (Henry Cavill) un neadaptat cu puteri supranaturale, mereu privit cu retinere si teama de cei inferiori lui. Are mereu lectia omeniei si a cinstei de dat chiar oamenilor.
In acelasi timp, in antiteza, generalul Zod (Michael Shannon), prototipul rebelului care se ridica impotriva intregului sau popor, pledand pentru salvarea planetei natale, Kripton, fara sa poata avea simtul ratiunii asupra propriilor fapte, orbit fiind de ura si de mandrie.
Din infruntarea celor doi, a celor doua conceptii, rezulta o transpunere prezenta a vechii teme Superman, in care apar generatoarele planetare, codexul, adaptatoarele atmosferice. Fiecare element este bine structurat, bine cantarit, pentru a avea rolul sau in definirea unei creatii de exceptie.
Este fara indoiala un "must see", un reper de luat aminte.


Filmul este distribuit la noi de Media Pro Distribution, din 21 iunie in cinematografe.


Niciun comentariu: