marți, 24 septembrie 2013

Costumul

"The Suit" in regia lui Peter Brook.
Spectacolul s-a jucat in avanpremiera celei de-a VI-a editii a Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical "Viata e frumoasa!". Piesa are la baza o poveste a sud-africanului Cam Themba.

Philemon si Mathilda traiesc in Sophiatown, Africa de Sud.
Philemon este secretarul unui mare avocat, iar Mathilda este casnica. Sunt doi tineri proaspat casatoriti iar viata lor este linistita si constanta: dimineata el ii aduce micul dejun la pat si pleaca la serviciu.
Intr-o dimineata, in drum spre serviciu in autobuz un prieten ii spune lui Phil ca in fiecare zi sotia sa este vizitata de un barbat. Phil se intoarce imediat acasa si o gaseste pe Mathilda in bratele unui barbat KK. Acesta fuge imediat ce ii aude vocea lui Phil dar costumul sau ramane pe scaun.
Phil decide sa-si continue viata impreuna ca pana atunci, doar ca vor avea un musafir in casa. Un musafir de care ea trebuie sa aiba grija, sa-i dea sa manance si mai mult de atat sa-l ia cu ei in oras la plimbare. Aceeasta este pedeapsa ei pentru tradare: sa-si aminteasca permanent de greseala facuta.
Mathilda incearca sa treaca peste, sa redevina cine a fost si sa fie mai mult de atat. Se alatura comunitatii feminine: invata sa gateasca, sa croiasca rochii, incepe sa cante.
Doar ca Phil exagereaza si duce pedeapsa la extrem.

forgive and forget 

Un spectacol muzical deosebit.
Actorii (Nonhlanhla Kheswa, Jordan Barbour, Rikki Henry, Ivanno Jeremiah )
si muzicienii (Arthur Astier - chitara, Raphaël Chambouvet - pian, David Dupuis - trompeta) 
au fost aplaudati indelung, iar la final au aplaudat ei publicul..emotionant moment.

http://vimeo.com/40087360

Niciun comentariu: