joi, 25 februarie 2010

rescrierea Bibliei

In urma cu 30 de ani totul a fost distrus.
Eli este unul dintre putinii supravietuitori ai asa-numitei apocalipse. Eli (Denzel Washington) se indreapta spre Vest, pentru a-si implini misiunea, destinul, acela de a salva cartea sfanta. Carte ce contine secretul salvarii umanitatii si viitorului acesteia. Totodata, cartea ii da putere pe tot parcursul drumului.
Carnegie ( Gary Oldman) este personajul negativ - un gen de Mussolini - , care rascoleste lumea in cautarea cartii sfinte, carte pe care isi doreste sa o foloseasca in scop personal - distrugator al civilizatiei. "Ei vor face exact ce le spun, daca cuvintele sunt din carte. "
Numai ca...Eli are grija de carte cu pretul vietii sale. A citit din ea in fiecare zi, a memorat-o si a reusit sa o si puna in practica, intr-un final.
"Am fost atat de concentrat sa o tin in siguranta, incat am uitat sa traiesc asa cum am invatat din ea....Trebuie sa faci mai mult pentru altii, decat pentru tine."

"The book of Eli" este mai mult decat ceea ce credeam ca este.
Urmeaza, intr-o oarecare masura, ideea filmului "The Road", insa aduce alte valori in prim plan. In "The Road" gasim valori precum familia, etica. Pe cand in "The book of Eli" predomina credinta.

FHM scrie: "este un film cu Denzel Washington. Deci e bun."
Intr-adevar, Denzel Washington este un mare actor si cu fiecare rol ne-a demonstrat talentul, ne-a facut sa traim experinta personajului, sa-i simtim forta.

Niciun comentariu: