miercuri, 15 mai 2013

Strada Fictiunii

Strada Fictiunii a implinit 2 ani. La multi si frumosi ani, cu multe carti interesante si numerosi cititori. 

Aniversarea a avut loc la Teatrul de Comedie, Bucuresti. Invitatii au ciocnit un pahar de sampanie si au vizionat piesa "Elling" in regia lui Vlad Massaci, dupa romanul "Frati de cruce" de Ingvar Ambjornsen; roman care face parte din colectia editurii ALLFA Strada Fictiunii.

Doi prieteni sunt eliberati dintr-o institutie psihiatrica dupa 3 ani, si incearca sa se integreze in lumea reala, cu ajutorul unui asistent social Frank.
Elling este un barbat timid cu o imaginatie bogata, si cu idei fixe, care timp de 36 de ani a locuit intr-un loc retras de lume, doar impreuna cu mama sa.
Kjell Bjarne este un barbat naiv, care nu stie cum sa se poarte in societate.
Cei doi impart un apartament in Oslo, si totodata responsabilitatile gospodaresti. Elling da cu mopul, in timp ce Kjell face cumparaturile si gateste.
Frank incearca sa-i elibereze de temerile pe care le au vizavi de lumea reala. Ii scoate in oras, la cinema, si ii invata sa vorbeasca la telefon.

In seara de Craciun cei doi prieteni gasesc pe scara blocului o femeie aflata sub efectul bauturilor alcoolice. Ii cauta in geanta pentru a afla numele si adresa si o duc acasa. Era vecina de deasupra, graviduta, Reidun, de care Kjell se indragosteste.
Elling este disperat, nu vrea sa isi piarda prietenul si incearca sa-l indeparteze de Reidun.
Dar visul lui Kjell era sa cunoasca o femeie de care sa se indragosteasca si cu care sa se casatoreasca in viitor. Si visul i se implineste. Reidun ii spune ca il place si Kjell se considera cel mai norocos barbat.
De asemenea, Elling visa sa devina un mare poet. Astfel ca incepe sa strecoare biletele cu versurile sale in produsele din supermarket. Iar intr-o zi este de-a dreptul incantat cand un ziar ii publica o strofa. El este "poetul misterios Elling".

Niciun comentariu: