sâmbătă, 8 iunie 2013

I'm so excited

Los amantes pasageros, 2013

Un film in regia lui Pedro Almodovar, distribuit la noi de Independenta Film.
Filmul a deschis Festivalul International de Film Transilvania - editia a XII-a. Imi doream mult sa-l vad avand in vedere ca nu am ajuns la festival la Cluj, desi mi-ar fi placut. Nu stiu cat de potrivit a fost acest film in deschiderea TIFF, dar la premiera de la Cinema Studio o sala intreaga a ras.

Intreaga actiune se petrece intr-un avion.
Pentru ca la decolare nu au fost trase calele de la o roata, acum avionul trebuie sa aterizeze fortat, si are nevoie de o pista numai a lui. Si cum nu este niciuna libera avionul continua sa zboare in cerc.
Pasagerii de la clasa economic au fost 'drogati' pentru a dormi astfel incat sa nu stie ce se intampla. Pasagerii de la clasa business incep sa intre in panica.
Pentru a destinde atmosfera cei 3 stewarzi gay improvizeaza un dans pe melodia "I'm so excited" - The Pointer Sisters. Cred ca dansul lor da tot farmecul filmului. Si ideea unor stewarzi gay mi se pare interesanta.

Incep sa iasa la lumina secretele fiecarui pasager de la clasa business.
O virgina in varsta este medium si miroase moartea in avion.
Un individ isi suna prietena, care tocmai incerca sa se sinucida aruncandu-se in gol de pe un pod; in timp ce vorbeste la telefon cu aceasta, ei ii cade telefonul din mana. Pe sub pod in acel moment trece o fata cu bicicleta si telefonul cade in cosul acesteia. Fata de pe bicicleta raspunde la telefon si se dovedeste a fi cealalta prietena a individului.
Un asasin platit intra intr-o relatie cu Norma, o prostituata de elita, care este chiar tinta lui.
Un om de afaceri este devastat de faptul ca fiica sa a plecat de acasa si lucreaza in aceeasi bransa cu Norma.
Si tequila. Si prafuri.

Cum credeti ca se termina toata aceasta aventura?


Titlul are dublu sens: pasageri, oameni care calatoresc; si iubiti pasageri, trecatori.
"Amantii pasageri" este o comedie usoara; cum spune chiar regizorul.

Niciun comentariu: